Депутатите приеха доклада от Комисията, разследваща полицейското насилие от протестите

...
Депутатите приеха доклада от Комисията, разследваща полицейското насилие от протестите
Коментари Харесай

Манолова пита Десислава Атанасова чула ли е имената в доклада за подслушванията

Депутатите одобриха отчета от Комисията, проверяваща полицейското принуждение от митингите през 2020 година След час закрито съвещание поради дискретност и секретност на документите - гласуването бе единомислещо - 123 гласа " за ", а ГЕРБ и Движение за права и свободи не участваха.

След съвещанието Николай Хаджигенов, ИБГНИ, който бе и ръководител на комисията разяснява, че имало включване от ГЕРБ по време на закритото съвещание, само че той не участвал в залата.

" Комисията разкри отчет - най-ужасяващото нападение против правата на българските жители и демокрацията въобще, мащабите са ужасяващи, 130 имена в отчетите, и други идентификатори... Не можем да споделим с вас, защото всичко е секретно, другояче бяха изнесени данни за отчета на народните представители, експертизи, запис от митинга на 13 август ", сподели той. Хаджигенов добави, че измежду послушваните са публицисти, 4 цивилен сдружения, купчина хора, занимаващи се с политика, не дребна част в залата, подслушвани, 10 прокурори от Софийски градски съд, военачалник от запаса и БА, публицист от френска медия.
 ГЕРБ: Хаджигенов станал юрист на Бойко Рашков
ГЕРБ: Хаджигенов станал юрист на Бойко Рашков

Няма данни за противозаконни подслушвания

Това е късата версия, останалото е секретно... Опит за ликвидиране на демокрацията със законни средства - в цялото Министерство на вътрешните работи са правили закононарушения с тези средства, разясни депутатът.

Няма нито една спазена процедура, нито една, безапелационен е той.

Има целенасочена проведена незаконна активност против българските жители, разгласи още Хаджигенов.

Мая Манолова дефинира отчета като " тежко и брутално доказателство против цивилен права, правата на елементарни жители, не на хора, които се занимават с партийна активност, подобен може да е всеки от нас, а единственият грях, че са взели участие в митингите против държавното управление на Бойко Борисов ".

Ние, за разлика от ПГ на ГЕРБ и Десислава Атанасова не считаме, че както е споделила тя, няма проблем, можем да бъдем подслушвани. СРС-та за десетки жители или просто участници в митингите, доказателства, че спецсъдилищата са употребявани за бухалка по отношение на жителите и другомислещите. Прокуратурата желала, съдът разрешавал, без доказателства и претекстове, разяснява Манолова. Тя попита дали Атанасова се е срещнала с материалите в секретното деловодство, дали ги е прочела. Да, подслушвани са стотици мирни жители, участници в митингите, би следвало да е видяла имената им, които са били огласени в зала, разяснява още тя.

Арман Бабикян добави, че резултатите на комисията не са значими за избрана политическа мощ, те са значими за всички български жители.

След тъжната вест за българската народна власт има и смешни неща, които ни накараха да се усмихнем, откакто чухме отчета, забелязахме, че има ваш сътрудник от телевизия със сръбски привкус, Министерство на вътрешните работи не могли да открият коя е, не открили и лицето Арман... ", разяснява той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР