Депутатите приеха Декларация във връзка с агресивните военни действия на

...
Депутатите приеха Декларация във връзка с агресивните военни действия на
Коментари Харесай

Депутатите осъдиха военните действия срещу Украйна

Депутатите одобриха Декларация по отношение на нападателните военни дейности на Руската федерация против Украйна.

Народно заседание заявява, че изрично осъжда грубото нарушаване на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна. Подкрепя сътрудниците и съдружниците си в Европейски Съюз и НАТО при разискването на пакет от ограничения, в това число наказания за деескалация на спора. Подкрепя българското държавно управление да предприеме нужните ограничения съответстващи на сериозността против провокациите към интернационалната архитектура за сигурност.

Подкрепя българското държавно управление да обмисли и предложи помощ за Украйна, кореспондираща с опциите на българската страна. Подкрепя българското държавно управление да упорства отбраната на живота на здравето на цивилните жители от района, да бъдат безспорен приоритет. Подкрепя българското държавно управление да спомага за приемане на незамабван помощ на живеещите в Украйна български жители и българи с украинско поданство, в това число при нужда от евакуация. Очаква българското държавно управление да предложи и педстави проект за справяне с следствията от военните дейности. Настоява Руската федерация неотложно да приключи военните дейности и да се върне към съблюдаване на интернационалното право в цялостен размер, гласи признатият текст на документа.

По време на дебата Христо Иванов от " Демократична България " сподели, че българският народен интерес е интернационалното право да се съблюдава. " Когато има толкоз незаконно нарушаване на интернационалното право, да има реакция на това и тя да бъде консолдирана. Ние имаме безусловно животоспасяваща потребност това интернационално право да бъде спазвано, защото на това се крепи нашата сигурност ", сподели още Христо Иванов.

Според Даниел Митов от ГЕРБ би трябвало българското държавно управление да е подкрепено. " Големият въпрос е за какво гласуваме декларация сега и за какво това е толкоз незабавно. Ние би трябвало да дадем мандат на българското държавно управление. Трябва да е ясно, че българското държавно управление е подкрепено от българския парламент. Второ, по въпроса за какво се постановат наказания, защото този въпрос се повдигна, в случай че има правов ред, той изисква от всички участници в него, да съблюдават разпоредбите, под които са се подписали. Ако правовият ред бъде нарушен, се постановат наказания. Това е естествената логичност на сходен развой ", съобщи още Митов.

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия съобщи, че желае декларацията да се гласоподава точка по точка, след което предлагането му бе признато.

От " Възраждане " насочиха рецензии към декларацията и глобите против Русия. Костадин Костадинов акцентира, че " този филм сме го гледали ". " Къде са българските ползи? Имаме ли интерес да участваме в този спор. Много губим. Свободата ние сме я изгубили преди години, в случай че бяхме свободна страна нямаше да се обсъждаме декларация с претекста - другите одобриха ", сподели още Костадинов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР