Депутатите приеха 0% ДДС за брашното, хляба и хлебни продукти.

...
Депутатите приеха 0% ДДС за брашното, хляба и хлебни продукти.
Коментари Харесай

Окончателно: Депутатите приеха 0% ДДС за брашното, хляб и хлебни продукти

Депутатите одобриха 0% Данък добавена стойност за брашното, хляба и хлебни артикули. Окончателното решение провокира ужас в залата, тъй като предлагането за понижаване ставката на Данък добавена стойност за брашното бе вкарана в последния миг и промени значително приходната част на бюджета след актуализация. 

Стигна се до такава степен, че депутатът от Демократична България Антоанета Цонева разгласи от трибуната, че се е объркала два пъти при компютъризираното гласоподаване, като е подкрепила понижената ставка на Данък добавена стойност за брашното.

Бившият ръководител на Народното събрание и народен представител от Има Такъв Народ Ива Митева съумя в последния миг да приключи опита на председателстващия съвещанието Мирослав Иванов от Политическа партия да подложи на трето гласоподаване Данък добавена стойност ставката за брашното. Митева бе безапелационна, че Правилникът за работа на Народното събрание, който има силата на закон, не го разрешава.

Мирослав Иванов даде 15 минутна отмора, с цел да се съветва с администрацията на Народното събрание, след което разгласи, че по въпроса ще се зачете вота от компютъризирана система за гласоподаване в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР