Депутатите преразпределиха 99, 9 млн. лв. за лекарствени продукти. Предложението

...
Депутатите преразпределиха 99, 9 млн. лв. за лекарствени продукти. Предложението
Коментари Харесай

Депутатите преразпределиха 99, 9 млн. лв. за лекарствени продукти

Депутатите преразпределиха 99, 9 млн. лева за лекарствени артикули.
Предложението бе направено от депутата от ГЕРБ Александър Иванов. " За " него гласоподаваха 108 народни представители, " срещу " - 64 и без " срещу ", с което то бе признато.
Парите бяха планувани за медикаменти, които са изключение от общия механизъм за предоставяне на отстъпки. Средствата за това изключение бяха в размер на 99,9 млн. лева От ГЕРБ обаче отдръпнаха този текст и това наложи преразпределянето на парите.
68 млн. лева отидоха за лекарствени артикули, медицински произведения и диетични храни за профилирани медицинсски грижи и за домашно лекуване на територията на страната.
31, 9 млн. лева бяха разпраделени за лекарствени артикули за лекуване на злокачествени болести и лекарствени артикули при животозасращаващи кръвоизливи и незабавни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени коагулопатии, в изискванията на болничната здравна помощ, които НЗОК заплаща отвън цената на оказваните медицински услуги.
Това преразпределение наложи прегласуване на рамката на бюджета на НЗОК за 2020 година, защото то трябваше да бъде отразено в нея. Рамката бе призната със 108 гласа " за ", 67 " срещу " и 1 - " въздържал се ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР