Депутатите пренаредиха дневния си ред, за да приемат промени в

...
Депутатите пренаредиха дневния си ред, за да приемат промени в
Коментари Харесай

Министерството на туризма си връща концесиите на морските плажове

Депутатите пренаредиха дневния си ред, с цел да одобряват промени в Закона за концесиите, свързани с морските плажове. Проектът на Министерския съвет планува концесионните процедури за плажове да бъдат извадени от обсега на закона за концесиите и да бъдат върнати назад в Закона за устройство на черноморското крайбрежие две години и половина откакто бяха извадени от него.

На първо четене за тях гласоподаваха 116 народни представители, " срещу " 1, а 30 се въздържаха, заяви " Фокус ". С измененията министърът на туризма ще може да провежда процедурите за установяване на концесионер, да подписва концесионните контракти, да организира процедури за отдаване чартърен на морски плажове, да подписва наемните контракти и да провежда контрола по осъществяване на отговорностите по подписаните концесионни контракти и договорите за наем.

Новите текстове, препоръчани от Министерството на туризма, плануват по-бързи и лесни процедури за концесиониране без съблюдаване разпоредбите на директивата за концесиите. Природозащитници предизвестиха, че като вкарва изключението страната основава предпоставки за нова наказателна процедура от Брюксел.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР