Депутатите прекръстиха 24 май. Сега празникът е 24 май -

...
Коментари Харесай

Депутатите прекръстиха 24 май |

Депутатите прекръстиха 24 май.

Сега празникът е " 24 май - Ден на българската култура и просвета и на славянската книжовност ". Оттук нататък ще се споделя " 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност ".

Предложението бе на Обединени патриоти.

То бе вкарано като изменение на текст в Кодекса на труда.

Мнозинството гласоподава " за " и решението бе признато. То е дефинитивно.

На него възрази Георги Гьоков от Българска социалистическа партия. Кодексът на труда не е място за решение на исторически разногласия - уверен е той. Според него ходът не цели създаване на национално самочувствие и национализъм, а похищение на вниманието на българското общество от проблемите сега.

Милен Михов от Обединени патриоти съпостави позицията на Българска социалистическа партия с изявление на съветския президент Владимир Путин, в което е споделил, че славянската книжовност е пристигнала в Русия от македонските земи. Оперативна програма са безапелационни, че формулировката, която оферират, е напълно пробългарска.

Единственото, което ще постигнете, е да се появят празници на сръбската, македонската и други писмености, заключи социалистът Таско Ерменков. Българска социалистическа партия упорства, преди да се промени името на празника, да се организира необятна социална полемика.

Друга смяна, която депутатите направиха в Кодекса на труда касае платения годишен отпуск. Занапред при постъпване на работа за пръв път служащият или служителят може да употребява платения си годишен отпуск, когато придобие минимум четири месеца трудов стаж. Досега условието беше за осем месеца.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР