Депутатите отхвърлиха предложението общинските съвети да вземат своите решения с

...
Депутатите отхвърлиха предложението общинските съвети да вземат своите решения с
Коментари Харесай

Без поименно гласуване в общинските съвети, заседанията ще се предават на живо

Депутатите отхвърлиха предлагането общинските препоръки да вземат своите решения с поименно гласоподаване. Идеята беше препоръчана от ПП-ДБ с промени в Закона за локалното самоуправление. При окончателното гласоподаване в зала обаче едвам 24 депутати от ПП-ДБ взеха присъединяване и поддържаха текстовете. Така от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи събраха задоволително болшинство, с цел да отхвърлят поименното гласоподаване и опита за въвеждане на повече бистрота в работата на общинските препоръки.

Няма да има поименно гласоподаване при вземането на решения от общинските препоръки на открити съвещания, реши дефинитивно Народното събрание. Предложението беше отхвърлено с 75 гласа срещу против 74 гласа за. Самите вносители от ПП-ДБ участваха в гласуването с едвам 24 от общо 63 депутати в парламентарната група.

Настимир Ананиев от ПП-ДБ предложи информацията по какъв начин е дал своя вот всеки общински консултант по всяка една точка въпреки всичко да бъде включена в протокола от съвещанието.

Според Александър Иванов от ГЕРБ-СДС обаче това ще бъде мъчно използвано в дребните общини.

В последна сметка болшинството в Народното събрание отхвърли и това предложение.

С промени в Закона за локалното самоуправление бяха въведени условия общинските препоръки да разгласяват дневния си ред и да излъчват непосредствено всички свои открити съвещания.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР