Депутатите отхвърлиха предложението на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния

...
Депутатите отхвърлиха предложението на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния
Коментари Харесай

Депутатите няма да разглеждат проекти за нова мощност в АЕЦ "Козлодуй"

Депутатите отхвърлиха предлагането на Делян Добрев от ГЕРБ-СДС в дневния ред на днешното съвещание да се включи изключителна точка за планове за нова мощ в АЕЦ " Козлодуй ", съобщи БНР.

Комисията по енергетика и Комисията по околната среда през вчерашния ден одобриха проекторешение да се разпореди на предприятието " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " да организира договаряния с " Хюндай енджиниъринг енд кънстракшън ".

Тя беше определена от оценителната комисия на предприятието измежду петте претенденти, декларирали желание да строят VII и VIII блок.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че е отчаян.

" Сега съм отчаян от сътрудниците от Политическа партия и Демократична България, тъй като провалят градежа на нуклеарната централа - гласоподаваха срещу, което не е добър знак ", сподели той.

Председателят на ПГ на Движение за права и свободи Делян Пеевски съобщи, че зад това гласоподаване на Политическа партия - Демократична България стоят съответни стопански ползи:

" В залата се случи нещо нечувано - изявените евроатлантици от Политическа партия - Демократична България провалят сега плана на Уестингхаус за нуклеарна централа, поради Свилен Спасов, сътрудника на Държавна сигурност, персонално посочен от тях в борда на това сдружение. Направете си изследване какво се случва. Това е скандално ", разяснява Пеевски.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР