Депутатите отхвърлиха предложението на БСП точка първа за днес да

...
Депутатите отхвърлиха предложението на БСП точка първа за днес да
Коментари Харесай

Депутатите отхвълиха предложението МРЗ да е 850 лв.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Българска социалистическа партия точка първа за през днешния ден да са измененията в Кодекса на труда, с които минималната работна заплата да бъде 850 лв.. По стратегия точката е девета за Народно заседание.

Българска социалистическа партия настояваше измененията да се гледат преди приемане на законопроекта за продължение действието на Закона за държавния бюджет на България за 2022 година.

Повече от четири опита за прегласуване направиха депутатите от Българска социалистическа партия.

От " Български напредък " предложиха точката да се гледа по време на утрешното съвещание, а ветото на президента върху Изборния кодекс да се разиска през днешния ден, само че и това не бе признато, съобщи БНР.

Искрен Митев упрекна Българска социалистическа партия, а Георги Свиленски апострофира.

" Залата и българските жители не можаха да схванат кое е по-важно за Българска социалистическа партия – минималната работна заплата, която към този момент половин час се пробват да вкарат в дневния ред, или хартиената бюлетина, с която да се подмени гласа на българските жители ", сподели Искрен Митев.

  " Г-н Митев, Вие по кое време се сетихте, че минималната работна заплата за Вас е по-важна от Изборния кодекс – през вчерашния ден, оня ден, през днешния ден сутринта? Щото през вчерашния ден бяхте на друга позиция и в този момент да спекулирате тук и да говорите кое е било значимо за Българска социалистическа партия. Българска социалистическа партия ясно е подредило своите цели. Да през днешния ден ще гледаме Изборния кодекс – точка 8, 9, когато му пристигна времето, а на следващия ден ще гледаме ветото на президента. Кое не ви е ясно тъкмо? Минимална работна заплата 850 лева, това желае Българска социалистическа партия, и желае опция на българските жители да гласоподават на хартия и на машина ", отвърна Георги Свиленски.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР