Депутатите отхвърлиха отчета за дейността на Съвета за електронни медии

...
Депутатите отхвърлиха отчета за дейността на Съвета за електронни медии
Коментари Харесай

СЪС 128 ГЛАСА ПРОТИВ: Депутатите отхвърлиха отчета на СЕМ за 2022 г.


Депутатите отхвърлиха доклада за активността на Съвета за електронни медии за 2022 година

Това стана с 128 гласа “против” на депутати от ГЕРБ, Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, “Възраждане” и 1 самостоятелен депутат.

Председателката на медийния регулатор Соня Момчилова съобщи, че рекламите за хазарт би трябвало да бъдат неразрешени. Последва изявление на Радомир Чолаков от ГЕРБ-СДС, който настоя още в този състав на Съвет за електронни медии да се преразгледат някои от неговите тълкувателни решения, а точно, че с едно от тях е се е разрешил рекламата на хазарта.

“При един предходен ръководител на Съвет за електронни медии е било позволено всяко предаване да може да бъде преднамерено, в случай че има баланс в цялата стратегия. Това решение е от предходно управление и вие в този момент се сърдите за последствията му”, съобщи Чолаков.

Мирослава Петрова от ПП-ДБ съобщи, че няма да поддържат отчета поради тона на председателката на Съвет за електронни медии, визирайки изказването ѝ, поставяйки под подозрение истиността на случилото се в “Буча” (от юни 2023 година - бел. ред.).

Има Такъв Народ обаче пък насочиха рецензия към законодателната власт.

“Вината за Съвет за електронни медии я носи Народното събрание, тъй като той е избрал Пролет Велкова и Симона Велева за негови членове”, сподели Тошко Йорданов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР