Депутатите отхвърлиха исканията на Възраждане и БСП за изслушване на

...
Депутатите отхвърлиха исканията на Възраждане и БСП за изслушване на
Коментари Харесай

Опозицията в НС: Споразуменията за връщането на мигранти са национално предателство

Депутатите отхвърлиха настояванията на " Възраждане " и Българска социалистическа партия за чуване на премиера акад. Николай Денков и външния министър и вицепремиер Мария Габриел за прехвърлянето на мигранти по дъблинския правилник и към този момент върнатите в страната 18 мигранти. От Българска социалистическа партия настояха да бъде изслушан и Бойко Борисов в качеството му на ръководител на парламентарната комисия по външна политика. Според опозицията в Народното събрание споразуменията за връщането на мигранти са национално изменничество, което не може да бъде целесъобразно от приемането ни в Шенген единствено по въздух и вода.

Опозицията изиска министър председателят и вицепремиерът да бъдат изслушани във връзка със споразуменията за връщане на мигранти на територията на България, като мотив за това стана идването на 18 бежанци с под наем полет от Австрия във вчерашния ден. Тошко Йорданов от Има Такъв Народ разяснява, че има съмения и за втори осъществен полет.

„ И това е единствено първата партида. А на следващия ден какъв брой ще докарат? А вдругиден? А идващите месеци? Нямате право да криете от нас и от всички българи полетите. Тези незаконни полети нямате право да ги криете все едно внасяте опиати. Да приемеш абсолютно афганистанци и сирийци, единствено поради безсмисления " въздушно-капков " Шенген е национално изменничество “, сподели Тошко Йорданов.

Според водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова няма друга страна, която действително да извършва дъблинския правилник.

„ На коя друга страна от Шенген е поставяно такова изискване за осъществяване на дъблинския правилник? На никоя. Коя друга страна ползва де-факто дъблинския правилник? Никоя. Въпрос. Колко договорихте? Защото в това съглашение написа " без ограничаване в броя ". Колко? Кога ще дойдат? Къде ще бъдат настанени? На чия прехрана? “, сподели Корнелия Нинова.

Мнозинството в Народното събрание отвхърли настояването за чуване на Николай Денков и Мария Габриел, а предлагането на Българска социалистическа партия, което включваше и чуване на Бойко Борисов по тематиката с мигрантите, не бе позволено за гласоподаване.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР