Депутатите отхвърлиха искането на ПГ на Възраждане за прекратяване на

...
Депутатите отхвърлиха искането на ПГ на Възраждане за прекратяване на
Коментари Харесай

НС отхвърли идеята за премахване на американските бази“ у нас

Депутатите отхвърлиха настояването на ПГ на " Възраждане " за " преустановяване на Споразумение сред държавното управление на Република България и държавното управление на Съединени американски щати за съдействие в региона на защитата ".

Депутатът Цончо Ганев обоснова претекстовете от трибуната , цитирайки договорите член по член и заключи няколко извода: Тези бази са на Съединени американски щати и България е единствената страна в целия свят, която ги е предоставила безплатно . В тях има единствено американски военни. Съединени американски щати имат право да ни вкарат в спор посредством изстрелване на оръжие от базите.
 250-300 души пред Народно събрание гонят Съединени американски щати и Кирил Петков от България, от Украйна, от Европа
250-300 души пред Народно събрание гонят Съединени американски щати и Кирил Петков от България, от Украйна, от Европа

Бул. " Цар Освободител " е блокиран за придвижване

Докато се развиваше гласуването пред постройката на Народното събрание се организираше шествие в поддръжка мира и на неутралитета на България , на което се развяваха с изключение на флагове на " Възраждане " и на Руската федерация, а се виждаше е знака на съветската атака в Украйна Z.

Депутатът от " Продължаваме промяната " Искрен Митев оспори изказванията, също с контракта в ръце, и бе безапелационен, че базите не са американска благосъстоятелност .

Атанас Славов от Демократична България изрази мнение, че няма по какъв начин да се поддържа настояването, само че има един положителен детайл в разискването и гласуването му в Народното събрание - " че ще се показва евроатлантическия консенсус, към който " Възраждане " не е част . Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи, Политическа партия, Има Такъв Народ, ГЕРБ, Демократична България - всички ще гласуваме срещу и това е добра вест, добави той.

В дебата се споделиха остри думи за неприятната подготовка на Българската войска, която, по думите на депутата от " Възраждане " Ангел Димитров , е унищожена. Христо Гаджев от ГЕРБ оспори, заявявайки, че има готова войска, която организира учения.

Като някогашен боен и сегашен член на Комисията по защита взе думата националният представител от " Възраждане " Николай Дренчев. Той счита, че българската войска няма изгода от съществуването на четирите бази и се вижда, че договорите за F-16 са покерджийска сентенция: " Кьорав карти не играе, а в ролята (на кьоравия - б.р.) сме ние ".

Той е безапелационен, че американските бази са дадени гратис от наша страна, а в този момент се приготвят и 1.2 млн. лева за самолети , които не знаем по кое време и дали ще дойдат, и за които американците имат право да трансформират цената и даже да не доставят.

В последна сметка депутатите гласоподаваха " за " предлагането на " Възраждане " за преустановяване на контракта - 11 депутати, 146 бяха срещу, а 4-ма се въздържаха.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР