Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот изслушват

...
Депутатите от временната комисия за безопасността на машинния вот изслушват
Коментари Харесай

Божанков ревна, че изслушват Станислав Цанов. Той: Нямах желание да съм тук. Задължен съм

Депутатите от краткотрайната комисия за сигурността на машинния избор изслушват ютюбъра Станислав Цанов за машинното гласоподаване, връзката му с Алексей Петров и заканите, които твърди, че е получавал от него.
Явор Божанков от ПП-ДБ не остана удовлетворен от това, тъй като счита, че чуването на Цанов е „ фарс “. „ Каква е задачата на тази комисия? Да изслушаме специалисти, да намерим къде изборният развой може да бъде модернизиран и обезпечен, или да превърнете тази комисия в безспорен фарс? Извънредно съвещание по време на предизборна акция за някой, който има собствен YouTube канал, по какъв начин ви звучи? Не стачкувам да изслушаме специалисти и ЦИК, само че каква е експертизата на Цанов и какво ще произлезе от това? Опитвате се да атакувате правилото на машинното гласоподаване, не виждам друга логичност и каква информация можем да получим от този човек “, съобщи той.
Председателстващият комисията Георги Свиленски от своя страна сподели, че всяко мнение е значимо. „ Не е фарс, нито шоу. Единствената цел на комисията е да обясни обстоятелствата и събитията към опцията да бъдат манипулирани машините и машинното гласоподаване. Решението да има през днешния ден комисия е по предложение на членовете на комисията, които преди две седмици взехме решение на 17-и да имаме съвещание. Това е в безусловно постоянен темп. Все отново срокът на комисията е три месеца, би трябвало да изслушаме доста институции, да създадем доста разбори. Колкото повече отзиви бъдат чути, е положително пристигнало. Предложението пристигна от членове на комисията и беше гласувано “, изясни той.
Влогърът Станислав Цанов отговори на Божанков, че и той самият не е желал да участва на комисията, само че е бил длъжен по Конституция, предава novini.bg. „ В последните няколко години се занимавам със основаване на материали, финансирани на децентрализиран принцип. Това значи, че продукцията в моя канал „ Цанов – Напред и Нагоре “ не се финансира по общоприетия метод, над мен няма началник, няма Неправителствени организации, няма друго финансиране, отвън това на моите патрони, които със собствен месечен дан до 50 лева месечно ми разрешават да върша това, което смятам за самостоятелна публицистика. Аз също нямах предпочитание да бъда тук през днешния ден. Аз отхвърлих не тъй като считам, че съм незаслужил да бъда тук, а тъй като считам, че от тази комисия нищо няма да произлезе “, уточни той.
Влогърът пристигна на комисията с Николай Марков – някогашен началник в НСО и учител. „ Той беше индивидът, който още преди убийството на Алексей Петров ме успокои и ми даде религия, че някой ден истината ще излезе нескрито. Това се случи няколко седмици преди покушението. Затова е тук. За да сме сигурни, че сме на една вълна, помолих да се приготви частичка от материала, който допускам е причина да бъда тук. Бях длъжен да дойда тук по силата на Конституцията. Моята първична концепция и проект беше да гостувам единствено и само в Европейския парламент, където има интерес да бъда изслушан “, сподели още Цанов.
Той изясни, че страшното било, че е видял личните си чатове от няколко платформи разпечатани. „ И това е по-важно от „ скапаното машинно гласоподаване.70% от хората не вървят да гласоподават, по тази причина им е все тая машина или хартия. Чрез нерегламентираното ми следене Алексей Петров схваща за чатовете ми, свързани с машини “, добави Цанов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР