Депутатите от ВМРО отново се опитват да прокарат поправки в

...
Депутатите от ВМРО отново се опитват да прокарат поправки в
Коментари Харесай

ВМРО търси как да разшири неизбежната отбрана и да криминализира радикалния ислям

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация още веднъж се пробват да прокарат ремонти в Наказателния кодекс (НК), с които да се разшири полето на неизбежната защита. Този път обаче се търси " вторият метод " – вместо в личен законопроект партията на Каракачанов предлага в последния миг на Министерския съвет, импортирани през лятото. разпореждания на наказателния закон – като да вземем за пример за компютърните закононарушения и склоняване на малолетни към проституция.

Този план обаче следва да бъде гледан на второ четене, до момента в който законът, предлаган от " Обединени патриоти " преди две години, зацикли след приемането му на първо и " отлежава " в отрасловата комисия. На процедура от Вътрешна македонска революционна организация се пробват да " прескочат " една процедура и може би да ревизират дали съдружните им сътрудници от ГЕРБ ще ги поддържат.

Малко по-различна дефиниция

От Вътрешна македонска революционна организация оферират остарял план, само че с усъвършенствания. Освен неизбежната защита в него се прави искане да се криминализира и радикалният ислям.

" Идеологията " коренен ислям " има към този момент своите почитатели и в България. В подтекста на събитията в Близкия Изток и имигрантските общности в Западна Европа опасността от нея ще продължи да пораства. Считаме, че като законодатели би трябвало да създадем вероятното за ограничението ѝ. Така ще предпазим българските мохамедани от агитация, която има за цел да раздели и опълчва обществото ", на партията.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР