Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането

...
Депутатите от ВМРО обявиха нова законодателна инициатива, която предвижда въвеждането
Коментари Харесай

Каква е целта на новия личен документ карта българин ?

Депутатите от Вътрешна македонска революционна организация оповестиха нова законодателна самодейност, която планува въвеждането на нов тип персонален документ на живеещите зад граница хора с български генезис. Той ще се назовава " карта българин ", ще се издава на хората от български генезис и които живеят зад граница и нямат българско поданство.

Повече вижте от диалога в Сутрешния блок на Българска национална телевизия от Юлиан Ангелов, народен представител от ПГ на " Обединенинте патриоти ".

Нашата концепция е да облекчим по някакъв метод връзката на българските общности зад граница с България. В момента има разнообразни процедури, по които могат да аплайват, само че поради административни спънки или неналичието на потенциал всички тези процедури се бавят, някой път и с години. Поради тази причина от Вътрешна македонска революционна организация създадоха законопроект, който планува нов персонален документ - наименуван " карта българин ", сподели Ангелов.
Юлиан Ангелов: Всеки етнически българин зад граница да може да кандидатства и в най-кратки периоди да получава подобен документ, с който да може да обитава на територията на България, да работят, да учат и всичко останало, което имат хората като български жители, с изключение на правото на глас.
Тези документи ще важат единствено за територията на България. Подобни карти са въведени в Полша и в Гърция.
Юлиан Ангелов: Ние се надяваме нашите общности, които живеят в Югоизточна и Източна Европа да бъдат по-добре интегрирани с родината България. Смятам също, че ще облекчим и тези българи, които последните 30 години емигрираха от България и са получили някъде поданство, както в Австрия не се позволява двойно поданство и са изгубили българското поданство.
Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР