Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ няма да гласуват за включването на българите

...
Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ няма да гласуват за включването на българите
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ: Няма да има българи в нашата конституция

Депутатите от ВМРО-ДПМНЕ няма да гласоподават за включването на българите в македонската конституция „ без предварителни писмени гаранции за отбрана на македонския език, на македонската история ", съобщи ръководителят на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ в Република Северна Македония Християн Мицкоски, представен от македонските медии, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Абсолютно наясно съм, че /премиерът Димитър/ Ковачевски е подготвен да подпише всичко, само че изчаква да види дали Петков ще успее да го прокара в България. Но за промени в Конституцията в Народното събрание е належащо болшинство от две трети, ВМРО-ДПМНЕ няма да допусне това “, съобщи Християн Мицкоски.

Според него през първите 100 дни държавното управление на Ковачевски е хвърлило страната в още по-дълбока рецесия. Опозиционният водач предложения премиера Ковачевски на среща, на която да договорят дата за предварителни парламентарни избори, които съгласно него са единственият излаз от рецесията. Мицкоски сложи и период до 10 май Ковачевски да одобри поканата, уточнявайки, че в случай че това се случи, възнамерява да предложи четири екипа от ВМРО-ДПМНЕ, които безплатно, до деня на изборите да работят с държавното управление в региона на стопанската система, външната политика, опазването на здравето и образованието.

„ Ако отхвърли това предложение за среща за намиране на излаз от националната злополука, в която живее (Република Северна) Македония, ВМРО- ДПМНЕ ще предприеме съществени и не практикувани в никакъв случай до момента стъпки “, съобщи Мицкоски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР