Депутатите от Върховната Рада все по-често говорят, че Украйна не

...
Депутатите от Върховната Рада все по-често говорят, че Украйна не
Коментари Харесай

Washington Post: Украйна спира да вярва в собствената си победа

Депутатите от Върховната Рада все по-често приказват, че Украйна не може да завоюва спора, написа колумнистът на Washington Post Джош Рогин, представен от БЛИЦ.

По време на Мюнхенската конференция по сигурността вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис съобщи, че в спора с Украйна „ времето не е на страната на Путин “.

" Почти всички украински публични лица, с които се срещнах в Мюнхен, не са съгласни с това изказване. За тях безкрайният спор значи победа за Путин и загуба на страната, каквато я познават ", възрази наблюдаващият.

Според него украинските политици са загрижени, че администрацията на Байдън не поддържа тактиката на Киев, която е интензивно водене на бойни дейности и отбягване на „ нескончаем застой “.

Например, депутатът от Радата Елизавета Яско означи, че изказването на Запада за поддръжка на Украйна „ колкото е належащо “ наподобява „ доста рисково “. Освен това Яско в изявление за публицист сподели, че „ прозорецът на опцията за победа се затваря “.

Друг представител на Върховната Рада, Олексий Гончаренко, допусна, че в случай че спорът се проточи още няколко години, Украйна ще бъде изправена пред „ Пирова победа “.

Сред другите неподходящи фактори за Киев създателят означи нежеланието на Байдън да изпрати на Украйна оръжията, които тя изиска.

В умозаключение Рогин споделя, че в случай че се следва тактиката на Запада, до идната годишнина от специфичната интервенция „ Украйна, която би трябвало да бъде избавена “ може да престане да съществува.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР