Депутатите от управляващата коалиция потвърдиха позицията си, че КПКОНПИ не

...
Депутатите от управляващата коалиция потвърдиха позицията си, че КПКОНПИ не
Коментари Харесай

Политически реакции след отнемането на достъпа до секретна информация на Цацаров


Депутатите от ръководещата коалиция потвърдиха позицията си, че КПКОНПИ не извършва задоволително добре работата си и няма резултати. Опозицията също разяснява случилото се.

Още на прага на властта от „ Продължаваме промяната “ упорстваха за промени в Антикорупционната комисия и смяна на върха. Тази заран, преди да стане ясно, че Сотир Цацаров е с лишен достъп до класифицирана информация, от групировката припомниха позицията си.

„ Ние го приветстваме и считаме, че това е в полза на българските жители. Ние считаме, че публичното доверие като началник на КПКОНПИ е изчерпано “, съобщи Петър Кулински, народен представител от Политическа партия.

От „ ИТН “ бяха сбити по отношение на отнетия достъп.

„ Не знам какво значи, занапред престои да забележим. Г-н Цацаров е решил в персонално качество, това е една мъжка постъпка от негова страна “, разяснява Станислав Балабанов.

Едва ли възбраната има общо с оставката на Цацаров, споделят от „ Демократична България “.

„ Това не може да е едно политическо решение, тъй като би компрометирало самата процедура. Оставката може да е обвързвана с отнетия достъп, само че това се преценя от съответните органи, в тази ситуация от ДАНС, би трябвало да има съответни доказателства “, съобщи Атанас Славов, народен представител от „ Демократична България “.

Коментар направи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ От една страна ще си отдъхнат кметовете на ГЕРБ, КПКОМПИ е единствено в Бургас, Поморие, Враца, Луковит. В нито едно кметство на Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия, на Има Такъв Народ, нито на „ Да, България “ “, сподели Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ сподели още, че би трябвало парламентарната антикорупционна комисия да се събере и да изслуша Сотир Цацаров и ДАНС.

Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през днешния ден не разясниха. От „ Възраждане “ припомниха, че от дълго време са упорствали за оставката на Сотир Цацаров и се надяват да има правосъдно следствие на дейностите му.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР