Депутатите от сръбския парламент ще продължат днес дискусията по правителствения

...
Депутатите от сръбския парламент ще продължат днес дискусията по правителствения
Коментари Харесай

12 000 полицаи ще охраняват училищата в Сърбия

Депутатите от сръбския парламент ще продължат през днешния ден полемиката по държавния отчет за обстановката със сигурността в Сърбия след двете всеобщи убийства, които се случиха преди две седмици, заяви Танюг. В дневния ред е гласоподаване на съмнение на министъра на вътрешните работи Братислав Гашич.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич съобщи, че от през днешния ден ще стартира използването на електронна система за сигнали за принуждение над деца на платформата " Чувам те " (в превод " Пазя те " ). Вчера на съвещанието на сръбския парламент, отдадено на обстановката със сигурността, Бърнабич сподели, че в сходство с работната стратегия на държавното управление до 2026 година и целта за възстановяване на сигурността на децата, младежите и учителите, в просветителните институции са подхванати действия за въвеждане в употреба на електронна система за вписване на принуждение, която ще употребяват жителите и способените органи и институции в границите на националната платформа за предварителна защита на насилието с деца. Това е платформата " Чувам те " (в превод " Пазя те " ), сподели Бърнабич.

" Освен видеозаписи, с лекции по разнообразни тематики, свързани със сигурността и насилието сред връстници, в платформата е основана система за сигнализиране на принуждение, която ще се употребява от жители, способени органи и институции “, сподели министър-председателят. Тя акцентира, че 12 368 полицейски чиновници от пътна и престъпна полиция към този момент са почнали и ще продължат да обезпечават защитата на 1832 учебни заведения - държавни и частни.

" Разположени са оптимален брой полицейски чиновници в публични места и обекти, където се намират и събират огромен брой жители. Предприемат се интензивни действия по надзор за владеене и носене на оръжие, събиране на информация за неразрешено владеене и носене на оръжие. В региона на Белград се организира акция " Салус “, която връща сигурността на жителите “, сподели министър-председателят. По думите й акция „ Салус “ се организира от 8 май от 8:00 до 22:00 часа, като полицейски чиновници правят наблюдаване на сериозни места във и към образователните здания, откриват съмнителни лица, ревизират транспортни средства и работят за наблюдаване на сигурността, предава Българска телеграфна агенция.

" Полицейските чиновници са длъжни да извърнат особено внимание на ранното разкриване на съмнителни действия във всички учебни заведения по време на образователните занятия, идването и напускането на учениците “, сподели Бърнабич. Тя уточни, че Министерство на вътрешните работи е подготвило стратегическа оценка на публичната сигурност за 2022-2025 година година, която демонстрира положението на публичната сигурност, разпознава основни закани и опасности за сигурността и предлага стратегически цели в работата на полицията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР