Депутатите от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев и

...
Депутатите от Продължаваме Промяната – Демократична България“ Ивайло Мирчев и
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев и Мартин Димитров с питане към Сметната палата за неприключени одити на 14 общини и 6 институции

Депутатите от „ Продължаваме Промяната – Демократична България “ Ивайло Мирчев и Мартин Димитров изпратиха писмо до ръководителя на Сметната палата Горица Грънчарова-Кожарева, с запитване за неприключени с години одити на 14 общини и 6 институции.

Питането им е въз основа на информация в медиите, че заради липса на потенциал не са приключени редица планови одити. Оповавайки се на правото си на депутати по правилника на Народното събрание, двамата упорстват Сметната палата да им даде информация в планувания по нормите му двуседмичен период, на какъв стадий са одитните задания и административно-наказателните производства по 17 случая от личната стратегия за одитна активност на Сметната палата.

Обект на запитването им са одити за 2015 година и 2016 г на Главната ревизия по труда, Националната експертна лекарска комисия, Центъра за незабавна здравна помощ в София, както и общините Пловдив, Хасково, Смолян, Сливен, Дупница, Перник, Брезник, Павел Баня, Петрич, Калояново, Кричим, Кирково. Одитите за 2014 година и 2015 година на Националния кино център и община Божурище. За 2016 и 2017 година – на община Самоков. За 2017-2018 – на Държавна организация “Държавен запас и военновременни ресурси ” и Изпълнителна организация по селекция и репродукция в отглеждането на животни.

Мирчев и Димитров напомнят в писмата си до шефа Грънчарова-Кожарева, че обясненията й в медиите за забавянията и пропуските в одитната активност на Сметната палата, не я освобождават от вменените й по закон отговорности за реализирането от нейна страна на надзор върху харченето на обществени средства от неналичието на вътрешна организация и административен потенциал.

Етикети: Мартин ДимитровмирчевпитанеСметна палата
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР