Депутатите от Продължаваме подмяната се опитват да спасят неспасяемия имидж

...
Депутатите от Продължаваме подмяната се опитват да спасят неспасяемия имидж
Коментари Харесай

Доц. Шилев: Правителството на Кирил Петков работи срещу Пловдив

" Депутатите от Продължаваме подмяната се пробват да спасят неспасяемия имидж на Министъра на културата Атанас Атанасов и на Кирил Петков с някакви клевети за работата на кметовете на ГЕРБ. Трябва да напомним, че това държавно управление е против Пловдив, проваляйки няколко локални плана, като ремонта на Къща Павлити, позната още като Синята къща, при който държавната администрация пропусна всички периоди, с цел да анексира контракта, макар многочислените опити на община Пловдив това да се случи ". Тази позиция изрази националният представител от ГЕРБ доцент Стефан Шилев в обществените мрежи във връзка нападките на народни представители от Политическа партия в Пловдив.

Според него различен абсурден проблем с неналичието на подготвеност и " нищо неправене " от страна на МК е въпросът с къща " Хиндлиян ", при който регистриран план, минал и през комисии на Министерството на културата, се води неотчетен. При това с промеждутъчен сигнал, че ведомството е изгубило документите.

Пловдивският депутат от ГЕРБ доцент Стефан Шилев даде и други образци в поддръжка на думите си. Случаят с къщата на ул. " Христо Г. Данов " 41 - ведомството отхвърли анекс с актуализация на средствата за реставрацията и консервацията, макар че община Пловдив разгласи, че всички средства над отпуснатите от МК ще бъдат обезщетени от нейния бюджет.

Не на последно място са прекъсването на контракта за Югоизточния обход на Пловдив (Асеновградско шосе - Скобелева майка), забавянето на процедурата за ремонт на Концертна зала за 11,64 млн. лева (който най-вероятно ще се провали), мълчанието за постройка на операта.

" Все доказателства за импотентността на Продължаваме промяната ООД и за наглостта на техните народни представители, които макар, че нищо не вършат за Пловдив, хейтят по медиите хората, които работят ", съобщи още доцент Шилев и добави:

" Да не забравяме, че от Министерството на културата признаха за указания от Министерството на финансите да се вършат икономии от бюджета за просвета. Очевидно, желанието е икономиите да се разходват целево с ПМСта, в това число и неусвоените финансови разноски, като средствата за ремонт на Концертна зала – Пловдив ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР