Депутатите от правната комисия дадоха зелена светлина на промяна в

...
Депутатите от правната комисия дадоха зелена светлина на промяна в
Коментари Харесай

10-годишна давност на задълженията на физическите лица прие правна комисия

Депутатите от правната комисия дадоха зелена светлина на смяна в закона, с която се отстранява фигурата на безконечния дебитор.

И ръководещи, и съпротива гласоподаваха единомислещо за въвеждане на 10-годишна отминалост на отговорностите на физическите лица. Давността няма да се ползва в тъкмо избрани случаи, съобщи БНР.

Според един от вносителите на предлагането - Христиан Митев от „ Обединени патриоти “, измененията в Закона за отговорностите и договорите дават гаранции както на кредитополучателите, по този начин и на кредиторите.

„ Кредитори, които са образували изпълнителни производства, за тях отминалостта ще стартира да тече на практика сега на формиране на изпълнителното произвеждане, тъй че аз считам, че сме премахнали опцията от злоупотреби “.

Евродепутатът от ЕНП Емил Радев уточни, че България е останала единствената страна в Европейски Съюз, в която съществува фигурата на безконечен дебитор.

Депутатът от Българска социалистическа партия Филип Попов изясни, че социалистите дават кардинална поддръжка, само че упорстват законодателните промени деликатно да се обмислят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР