Депутатите от ПП-ДБ Явор Божанков и Лена Бориславова подадоха сигнал

...
Депутатите от ПП-ДБ Явор Божанков и Лена Бориславова подадоха сигнал
Коментари Харесай

ПП-ДБ дадоха хулиганите в НС на прокуратурата заради последния цирк

Депутатите от ПП-ДБ Явор Божанков и Лена Бориславова подадоха сигнал в прокуратурата против народните представители от парламентарните групи на Има Такъв Народ и Възраждане. Те упорстват държавното обвиняване да откри има ли данни за осъществени закононарушения срещу личността, срещу Републиката и други от лица, ползващи се с имунитет.

Повод за сигнала на ПП-ДБ са събитията, разиграли се по времето на последното съвещание на 50-то Народно събрание, преди старта на предизборната акция. Божанков и Бориславова упрекват Има Такъв Народ и Възраждане, че са окупирали парламентарната естрада и не са разрешили на останалите народни представители да се изричат и са провалили разглеждането на точката за актуализация на Пътната карта за климатична индиферентност на Република България.

От ПП-ДБ показват, че с изключение на тази точка, в проваленото съвещание е трябвало да се прегледат и някои текстове от Закона за адвокатурата, на които президентът. Според обединението макар съществуването на кворум, съвещанието на Народното събрание е било саботирано от Има Такъв Народ и Възраждане, даже посредством разваляне на оборудването в пленарна зала.

В сигнала си ПП-ДБ акцентират, че по този метод са били нарушени конституционно обезпечените права на депутатите да вършат изявления. От обединението акцентират, че държанието на ПГ на " Възраждане " и ПГ на " Има Такъв Народ " е арогантна и дръзка, неприемлива и немислима за парламентарна институция.

Случилото се е сполучлив опит да се попречи на провеждането на съвещание на Народно събрание. Това обезсмисля представителната народна власт и де факто постанова силово решение на малцинството в зала над болшинството с всички произлизащи последствия за жителите на и страната, показват Божанков и Бориславова. Според тях депутатите от Възраждане и Има Такъв Народ отхвърлят правото на избрани народни представители от други парламентарни групи да упражняват своите пълномощия на народни представители.

ПП-ДБ считат, че цялостното държание на представителите на " Възраждане " и ПГ на " ИТН " в качеството им на народни представители, би могло да реализира състав на едно или повече закононарушения от общ  характер като насила, насила на орган на властта или представител на обществеността, тероризъм, управление на ОПГ, Проповядване на антидемократична идеология и други закононарушения.
 Сбогом на 50-ото Народно събрание - посреднощ, с шоу и веселба - квесторите дръпнаха шалтера Обновена
Сбогом на 50-ото Народно събрание - посреднощ, с шоу и веселба - квесторите дръпнаха шалтера

Тошко Йорданов и Станислав Балабанов си вършат предаването от пленарна зала
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР