Депутатите от ПГ на ВОЛЯ участваха в днешното извънредно заседание

...
Депутатите от ПГ на ВОЛЯ участваха в днешното извънредно заседание
Коментари Харесай

Воля след фалита на Олимпик: Има недопустими пропуски в контрола

Депутатите от ПГ на ВОЛЯ участваха в днешното изключително съвещание на Народно събрание, както изисква правилникът. Позицията на партията по отношение на ощетените клиенти на застрахователното сдружение „ Олимпик” е, че българските институции би трябвало да създадат всичко допустимо, с цел да защитят интереса на жителите.

Това оповестиха от пресцентъра на партията.

От ВОЛЯ правят оценка случилото се като неприемливи пропуски в контрола.

По отношение на интензивността на Българска социалистическа партия, която инициира съвещанието, ВОЛЯ са безапелационни, че нямаше никаква потребност от него и от харченето на голяма сума държавни средства за провеждането му.

Според депутатите от групата, това е следващият популистки ход на социалистите, който не води до никакви действителни резултати за хората, а търси вътрешно-партиен резултат. Не може Народното събрание да бъде принизявано до регистратор на към този момент стартирани дейности от държавното управление.

Нелепо е ден, откакто министрите на финансите и на външните работи са оповестили какви ограничения са подхванали, Народното събрание да се привиква да вземе решение за същото.

„ Събрахме се, с цел да възложим на премиера и държавното управление да си правят работата, което беше безусловно излишно. Те по тази причина са на тези постове, с цел да съблюдават законите и да извършват пълномощията си. Ако за всяко нещо в изпълнителната власт чакаме Народното събрание да го разпореди, до на никое място няма да стигнем”, разяснява председателката на ПГ на ВОЛЯ Гергана Стефанова.

При гласуването в пленарната зала депутатите от ВОЛЯ не поддържаха плана за решение, препоръчан от Българска социалистическа партия, заради обстоятелството, че повтаря към този момент подхванати от кабинета ограничения.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР