Депутатите от ПГ на БСП за България Елена Йончева и

...
Депутатите от ПГ на БСП за България Елена Йончева и
Коментари Харесай

Йончева и още двама депутати се отказва от имунитет, Марешки- не! Йончева изригна: Това е очевадна репресия, влизам бързо в съда, за да го докажа!

Депутатите от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " Елена Йончева и проф. Георги Михайлов се отхвърлят от имунитетите си на народни представители, откакто в Народното събрание бе импортирано искане за снемането им от главния прокурор Сотир Цацаров.

" Групата се събрахме, разговаряхме. Решението ни е следното. Елена Йончева и Георги Михайлов непринудено ще си дадат имунитетите. ПГ на " Българска социалистическа партия за България " заставаме като един зад Елена Йончева и проф. Георги Михайлов - имаме вяра, че са почтени и чакаме да се потвърди. Разчитаме на бързо и обективно следствие ", заяви лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред публицисти, оповестява dnes.dir.bg.

Тя добави, че Йончева и Михайлов няма да бъдат изключени от ПГ на Българска социалистическа партия. " Това са две ярки остриета на Българска социалистическа партия, позволявам, че със своите изявления и своето държание те са провокирали такова нещо. За това ние стоим твърдо уверени, че са почтени и чакаме делото и следствието да го потвърдят ", добави Нинова.

Самата Елена Йончева разяснява, че се надява делото против нея бързо да влезе в съда, с цел да се види на каква скица за заплашване и репресии е подложен един народен представител.

" Това са неуместни обвинявания.  Тези клюки от дълго време се стартират от депутатите от ГЕРБ  и аз няколко пъти приканих съответните органи да създадат инспекция. Призовах както от трибуната на Народното събрание, по този начин и през медиите. Запозната съм с методите на репресии на ГЕРБ. Това е класическа скица за заплашване. Това обвиняване идва единствено два дни откакто настояхме за самостоятелна техническа експертиза на българските автомагистрали в европейски лицензирани лаборатории ", безапелационна бе депутатката от Българска социалистическа партия.

Тя акцентира, че нейната работа като публицист постоянно е била обществена: " Единственият контракт, който съм имала е за телевизионна техника за снимането на документални филми, по-конкретно за Сирия, Турция и Украйна ".

Народният представител от  ГЕРБ Борис Кърчев  съобщи разгласи, че се отхвърля от имунитета си. Той съобщи пред публицисти, че в никакъв случай не се е крил за него.

" Целта е да се почисти името ми, тъй като тази акция против мен е повече от година и половина. Идва от локални структури на Българска социалистическа партия в Казанлък ", съобщи депутатът. Той посочи, че все още, когато е трансферирал компании, те не са имали никакви отговорности, за което има документи. Нямам неизплатени налози, не се тормозя от нищо, уточни той.

Лидерът на " Воля " Веселин Марешки  и народните представители от групата Кръстина Таскова и Пламен Христов не са решили дали ще подадат заявки за отричане от депутатския си имунитет. Това сподели пред публицисти в Народното събрание Веселин Марешки в коментар на настояването на основния прокурор за събаряне на имунитетите им.

" Това е втора серия на първото. Сменили са члена, по който сме дали имунитета си предния път. Сега желаят по различен член да си го свалим още веднъж ", разяснява Марешки. " Още тогава, с цел да не ни разиграват такива циркове, казахме че си смъкваме имунитетите по всички членове от целия Наказателен кодекс, с цел да работят умерено, да не се тормозят, и да не губят времето и на вас, и на българския народ ", уточни той.

След това посочи, че ще се срещнат с настояването на прокуратурата и тогава ще преценяват дали този път да се откажат от имунитета си.

" Принципно бях подготвен да си го дам, само че реакцията на колежката е, че  не се усещаме отговорни  и желаеме да забележим кои са тези, които имат интерес да ни бъде свален имунитета и вместо да вършим нещо положително за България, да ни мотаят по обвинявания, които са от доста години обратно ", разяснява водачът на " Воля ".

" Появиха се реакции, че става дума за това, че сме  прекомерно остри по отношение на някои вицепремиери  и ставаме неуместни. Ако това е, да си го кажат ", разяснява Марешки. На въпрос дефинира ли това като политическа офанзива той съобщи: " Не виждаме различен вид, тъй като това нещо към този момент какъв брой време се мотае " и добави, че се пораждат много подозрения.

Попитан дали групата на " Воля " ще се записва на следващия ден в пленарна зала, защото изтича срокът, който дадоха за оставките на вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Марешки зави, че той персонално няма да участва на петъчното съвещание, само че депутатите от групата ще се записват. Краят на седмицата е неделя, не петък, а какво следва след неделя, ще ви кажем в понеделник, посочи той.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР