Депутатите от партия Справедлива Русия“ внесоха в Държавната дума законопроект,

...
Депутатите от партия Справедлива Русия“ внесоха в Държавната дума законопроект,
Коментари Харесай

Нов законопроект в Русия отменя правото на депутатите да избегнат мобилизацията

Депутатите от партия „ Справедлива Русия “ внесоха в Държавната дума законопроект, с който се отстранява отсрочката от готовност за сенатори от Съвета на федерацията и депутати от Думата (долната камара на съветския парламент). Това заяви " Медуза ".

 

Законопроектът също така предлага преди всичко да бъдат мобилизирани работещите в правоохранителните органи - Руската армия, ФСБ, Службата за външно разузнаване, военната прокуратура.

 

Предлага се и да се даде пролонгация на жители, които непрекъснато се грижат за близки родственици, както и за настойници на малолетни братя и сестри. 

 

След началото на мобилизацията от партията на Путин " Единна Русия " оповестиха, че четирима техни депутати са поискали да бъдат изпратени на фронта. Сред тях беше Виталий Милонов - няколко дни по-късно в медиите бяха публикувани фотоси и видеоклипове, на които той стреля с противотанково оръдие в Горловка в Донецка област. В средата на октомври Милонов беше видян и в Санкт Петербург, където бе отишъл да си пререгистрира документите като доброволец.

Източник: Actualno.com

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР