Депутатите от парламентарните комисии по здравеопазване и по бюджет и

...
Депутатите от парламентарните комисии по здравеопазване и по бюджет и
Коментари Харесай

Бюджетът на НЗОК за 2021 г. бе приет от две парламентарни комисии

Депутатите от парламентарните комисии по опазване на здравето и по бюджет и финанси одобриха на първо гласоподаване законопроекта за бюджет на НЗОК за 2021 год. по време на взаимно съвещание.

Министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов показа пред членовете на комисиите плана, като уточни параметрите, заложени за идната година. Предвиждат се в бюджета на НЗОК общо доходи и прехвърляния в размер на 5 084 871.3 хиляди лева Заложени са увеличени средства за всички здравноосигурителни заплащания, като общата сума, планувана за тях е 4 770 351.0 хиляди лева

Ако има неусвоени средства, ще могат да се употребяват за възнаграждение на неизплатена на лечебните заведения активност за 2017 и 2018 год., планува още планът. В документа е посочено, че НЗОК може да получава спомагателни средства за битка с COVID-19.

" Между първо и второ четене на законопроекта може да се направи корекция, съгласно която медици от доболничната помощ да се включват в болничната, в изискванията на изключително състояние или изключителна конюнктура ", сподели още министър Ангелов.

В законопроекта е уредено и в допълнение възнаграждение на лекари, медицински сестри, фелдшери и санитари. Предвижда се и опцията за командироване на медицински експерти от едно в друго лечебно заведение.

Разписано е и опция за изпращане на смс за лица, сложени под карантина.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР