Депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси единодушно одобриха

...
Депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси единодушно одобриха
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри средства за системи за електронна война за флота

Депутатите от парламентарната Комисия по бюджет и финанси единомислещо утвърдиха плана за капиталов разход " Придобиване на системи за електронна война и радиотехническо въоръжение " към план " Придобиване на многофункционален модулен патрулен транспортен съд за Военноморски сили ", импортиран от Министерския съвет.

Мотивите на държавното управление за това искане са свързани с възходящите закани в Черно море и нуждата от възстановяване на качествата на Военноморските сили (ВМС) за гарантиране на суверенитета и териториалната целокупност на страната., за които беше подписан контракт през 2020 година, ще получат съвременни системи за интензивно радиоелектронно противопоставяне, дейни и пасивни средства за радиоелектронно разузнаване и системи за битка с подводници .

Служебният министър на защитата Атанас Запрянов изясни, че утвърдената от Народното събрание финансова рамка от 984 млн. лева за плана не е задоволителна за включване на нужните системи за електронна война и радиотехническо въоръжение. За това са нужни още 194,331,270 лева с Данък добавена стойност, разпределени по години до 2028 година

Проектът би трябвало да стартира през 2024 година и да завърши до началото на 2028 година Крайните периоди за приемане на изцяло оборудваните кораби с а началото на 2027 година за ММПК № 2 и началото на 2028 година за ММПК № 1.

Изпълнението на дилемите по задача " Отбрана " и защита на морските пространства на България, както и осъществяването на пакета " Цели за качества на НАТО - 2021 ", изискват корабните платформи да разполагат със модерни системи за интензивно радиоелектронно противопоставяне и системи за битка с подводници. Това ще разреши на Военноморски сили да вземат участие в многонационални и взаимни интервенции дружно с сътрудниците от НАТО и Европейски Съюз.
 Президентът желае по-бърза рационализация на Военноморски сили
Президентът желае по-бърза рационализация на Военноморски сили

Той упорства да се обезпечат повече средства за целта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР