Депутатите от опозицията поиска да бъдат изслушани на премиера акад.

...
Депутатите от опозицията поиска да бъдат изслушани на премиера акад.
Коментари Харесай

БЕЗ УСПЕХ: Опозицията поиска изслушване на Денков, Габриел и Борисов


Депутатите от опозицията изиска да бъдат изслушани на премиера акад. Николай Денков, вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел и на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов. Причината е поради пристигналите през вчерашния ден мигранти в България. Искането им беше отхвърлено.

Преди вземането на това решение се организира спор като всичко стартира с това, че председателстващата Народно събрание Росица Кирова означи, че по Правилника за работа на Народното събрание няма процедура за чуване на народни представители в пленарна зала и по думите ѝ това предложение е неприемливо. Георги Свиленски от Българска социалистическа партия се възпротиви и на няколко пъти прикани Борисов да бъде изслушан в пленарна зала. Предвид разразилата се полемика Кирова реши, че няма да подложи предлагането на Българска социалистическа партия за гласоподаване.

Независимият народен представител Радостин Василев пък прикани Борисов самичък да реши дали желае да бъде изслушан или минимум предлагането да бъде гласувано.

В последна сметка Кирова не подложи предлагането на Българска социалистическа партия за гласоподаване и чуванията на Денков, Габриел и Борисов на процедура бяха анулирани.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР