Депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация в Законодателното събрание

...
Депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация в Законодателното събрание
Коментари Харесай

Въстание срещу Путин: Комунисти в Русия искат от него да спре войната

Депутатите от Комунистическата партия на Руската федерация в Законодателното заседание на Приморския завършек на РФ са се обърнали с намерено послание към президента Владимир Путин, в което го приканват да приключи военната интервенция в Украйна. Това се е случило по време на съвещанието на районната власт във Владивосток в петък, а видеозапис от политическия случай е оповестен в туитър канала на NEXTA, представен от " OFFNews ".

Заявлението е било направено от депутата от КПРФ Леонид Васюкевич. Васюкевич обяснил първо, че сегашното послание е било формирано след приемането от събранието преди няколко дни на комплекс от ограничения за поддръжка на фамилиите на починали военни.

" Ние разбираме, че в случай че нашата страна не приключи военната интервенция, сираците ще станат още повече. В хода на военната интервенция хората стават инвалиди, това са младежи, които биха могли да донесат голяма изгода за нашата страна <…> Настояваме за неотложно извеждане на войските на Руската Федерация. " - декларирал Васюкевич. Във финалните си думи е добавил, че обръщението е подкрепено от сътрудниците му депутати Наталия Кочугова, Александър Сустов и Генадий Шулга.

Според съветския канал РБК, незабавно щом Васюкевич завършил с четенето на обръщението, губернаторът на Приморския край Олег Кожемяко е декларирал, че дейностите на депутата " петнят съветската войска " и изискал депутатът болшевик да бъде изведен от залата и да му бъде отнета думата.

Лидерът на фракцията " Справедлива Русия " в района Алексей Козицкий и ръководителят на Законодателното заседание Александър Ролик са подкрепили предлагането на Кожемяко. С гласоподаване при 27 депутата за и 5 срещу Васюкевич и Жулга са лишени от правото за изявления за едно съвещание.

Лидерът на комунистическата секта в Законодателното заседание на Приморския край Анатолий Долгачов декларирал в края на съвещанието, че акцията на неговите сътрудници не е била съгласувана с фракцията и е нарекъл дейностите на създателите на декларацията " безспорен демарш ". 69-годишният депутатът Леонид Васюкевич е роден във Владивосток в фамилията на капитан далечно корабоплаване и е внук на откривателя на далекоизточните морета Фридолф Гек.
ТЕМА преди 34 минути 445 преди 2 часа 737 преди 4 часа 1138
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР