Депутатите от Камарата на общините на британския парламент отхвърлиха всички

...
Депутатите от Камарата на общините на британския парламент отхвърлиха всички
Коментари Харесай

Планът на Лондон за мигрантите в Руанда отново бе отхвърлен в парламента

Депутатите от Камарата на общините на английския парламент отхвърлиха всички промени в законопроекта за изпращането на мигранти в Руанда, направени в Камарата на лордовете, оповестява BBC.

 ще бъде върнат в горната камара за в допълнение разглеждане във вторник.

Това идва, когато отчетите сочат, че Обединеното кралство е водило диалози с други страни, в това число Армения, по въпроса за депортациите.

Припомняме, че проектът за изпращане на някои търсещи леговище в Руанда претърпява неуспехи, откогато беше разгласен за първи път през април 2022 г . от държавното управление на Борис Джонсън.

Законопроектът, който афишира Руанда за безвредна, евентуално ще бъде признат тази седмица.
 И Англия, и Руанда нетърпеливи за първите депортации на мигранти
И Англия, и Руанда нетърпеливи за първите депортации на мигранти

Очаква се полетите да стартират от пролетта

Той няма да стане закон, до момента в който и двете камари не се спогодят.

При гласуването в понеделник депутатите отхвърлиха шест ремонти, една от които щеше да даде освобождение от депортация за хора , служили във въоръжените сили на Обединеното кралство в чужбина.

Правителството също по този начин отхвърли апелите за освобождение на жертвите на модерното иго. Вместо това предложи свое изменение, което ще даде годишен отчет за въздействието на политиката върху жертвите, което по-късно беше признато.

Както се оповестява в Times, вътрешни държавни документи демонстрират, че Коста Рика, Кот д`Ивоар и Армения са били обсъждани като разновидности за сходни схеми, в случай че Руанда се окаже сполучлива.

BBC е видяла някои от документите, които са от преди няколко месеца, и схваща, че описът е прецизен.

Плановете на ранния стадий се разказват от източници като " модел на задържане ", като други страни желаят да видят дали проектът за Руанда в действителност ще се реализира, преди сами да опитат нещо сходно.

Други африкански народи, в това число Мароко, Тунис, Намибия и Гамбия, " категорично са отказали " да влязат в механически полемики , съгласно Times.

Сър Матю Райкрофт, върховен държавен чиновник в Министерството на вътрешните работи, сподели, че документът е " стар " и не би трябвало да се допуска, че има дейни договаряния с други страни.

 Организация на обединените нации прикани Англия да не изпраща мигранти в Руанда
Организация на обединените нации прикани Англия да не изпраща мигранти в Руанда

Лондон разчита тази политика да обезкуражи незаконните мигранти

Лейбъристите считат, че схемата е неправилна и имат намерение да я отстранен, в случай че завоюват общите избори, които се чака да се проведат по-късно тази година.

Министърът на имиграцията в сянка Стивън Кинок сподели, че схемата в Руанда е " обречена на неуспех ", като я назова " фундаментално неосъществима, недостъпна и противозаконна ".

Сър Кийр Стармър сподели, че вместо това ще се концентрира върху насочването към незаконни групировки и договарянето на нови съглашения за сигурност с Европа.

Съгласно този проект държавното управление  Миналата година обаче Върховният съд постанови , че политиката е противозаконна, защото би нарушила английските и интернационалните закони за правата на индивида.

В опит да преодолее съпротивата на съдилищата, държавното управление на Сунак прокарва законодателство през Народното събрание, което ще блокира по-нататъшни правни провокации, като разгласи Руанда за безвредна страна за търсещите леговище.

По данни на английското държавно управление понастоящем  от Англия годишно , като броят им може да бъде повишен.
 Англия решена да депортира мигранти в Руанда от пролетта
Англия решена да депортира мигранти в Руанда от пролетта

Риши Сунак се надява да бъде непокътнат първичният график за схемата

в 10 лодки в неделя - връх за тази година.

Общо за 2024 година до момента те са 6265, което е нарастване от 28% по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР