Депутатите от ИТН и Възраждане бойкотираха второто четене на промените

...
Депутатите от ИТН и Възраждане бойкотираха второто четене на промените
Коментари Харесай

ИТН и „Възраждане“ дават промените в основния закон на Конституционния съд

Депутатите от Има Такъв Народ и " Възраждане " бойкотираха второто четене на измененията в Конституцията, които през днешния ден Народното събрание би трябвало да одобри.

Преди демонстративно да си тръгнат от залата, от трибуната взеха думата Тошко Йорданов и Костадин Костадинов. „ Наблюдавате алчна гладна сбирщина, която стои вътре и гласоподава каквото си желае. Ние за Конституцията няма са присъстваме в залата, тъй като е закононарушение към българския народ, не желаеме да участваме “, съобщи Йорданов. Той разгласи, че дружно с “Възраждане ” ще внесат тъжба в Конституционния съд поради измененията в Конституцията. “Жалбата ще е обща, а не на “Възраждане ”. Това е тъжба на естествени хора, които гледат да се съблюдава закона ”, уточни той.

„ Очевидно е, че в тази пленарна зала ще бъде осъществено безвластие, което ние няма по какъв начин да легитимираме. Това, което ще създадем, е да подготвим до края на седмицата тъжба до Конституционния съд с най-хубавите адвокати, тъй като Конституцията ще бъде нарязана с флекс “, пък съобщи водачът на “Възраждане ” Костадин Костадинов.

Според Костадинов хората желаят да видят действително деяние и противопоставяне на “случващото се като безвластие ”. Той разяснява, че жалбата до Конституционен съд е най-логичното и най-нормално нещо, което могат да създадат.

Той разяснява и десетките служители на реда, които са обкръжили Народно събрание и ревизират всички влизащи в Народното събрание. “Страх лозе пази " и " На страха очите са огромни ". Очевидно е, че се опасяват извънредно доста ”, счита Костадинов.

След тях думата взе соцлидерката Корнелия Нинова. Тя разгласи, че Българска социалистическа партия ще остане в залата, с цел да покаже, че е съпротива, като гласоподава срещу всички оферти, с цел да покаже, че е " единствената съпротива и опция ". По думите на Нинова измененията в Конституцията ще взривят съществуващия публичен контракт, а прокуратурата ще бъде политически овладяна.

Лидерът на Демократична България Христо Иванов я поздрави за позицията Българска социалистическа партия да остане в залата, само че добави, че е тъпо, че социалистите остават, с цел да замерват с прилагателни и ще сортират единствено това, от което да се възползват за позиционирането си в конкуренция с " Възраждане " и Има Такъв Народ. Многобройните оферти от Има Такъв Народ и " Възраждане " обаче в случай че не друго, то ще забавят гласуването на измененията в Конституцията, тъй като едно по едно би трябвало да бъдат изчетени в залата, а по-късно да бъде гласувано дали да бъдат позволени за разглеждане. Конституционната комисия към този момент не ги позволи, защото одобри, че те излизат отвън обсега на конституционния план.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР