Депутатите от ГЕРБ в област Монтана ще предложат в бюджета

...
Депутатите от ГЕРБ в област Монтана ще предложат в бюджета
Коментари Харесай

Търсят пари за КПП към Сърбия в Монтанско

Депутатите от ГЕРБ в област Монтана ще предложат в бюджета за 2019 година да бъдат планувани средства за предпроектни изследвания и правене на план за градеж на контролно-пропусквателен пункт на българо-сръбската граница над село Дива Слатина, заяви националният представител Дилян Димитров.
Според специалисти за изследване и планиране на инфраструктурата ще се нужни към 300 000 лв., а за построяването на настоящия 13-километров горски път на българска територия до границата и здания ще трябват сред 8 и 10 млн. лв.. От сръбска страна против Дива Слатина е село Пуста Йеловица, а на двадесетина километра се намира град Пирот.
Изграждането на пункт в местността "Каца камък " на западната граница е дългогодишна фантазия на хората от двете страни на браздата. Транспортната връзка ще улесни туристическите и бизнесконтакти и ще даде опция за оживление на стопанска система в двата района, които са измежду най-бедните и в България, и в Сърбия.
Темата за контролно-пропусквателен пункт „ Каца камък " към този момент е обсъждана с представители на държавната власт у нас, сръбски дипломати и представители на Европейската комисия в България, сподели регионалният шеф на Монтана Росен Белчев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР