Депутатите от ГЕРБ-СДС са внесли законопроект в НС за това

...
Депутатите от ГЕРБ-СДС са внесли законопроект в НС за това
Коментари Харесай

Столичната община ще дари тестове за наркотици на КАТ-София

Депутатите от ГЕРБ-СДС са внесли законопроект в Народно събрание за това общинските камери да бъдат употребени от Пътна полиция, заяви Георги Георгиев.

Столичният общински съвет ще гласоподава на идното си съвещание в четвъртък, предложение за подаяние на Дрегер дръг тест от Столичната община на Пътна полиция–София. Безвъзмездно ще бъдат предоставени 200 бр. проби за седем групи субстанции на обща стойност от 9900 лева Това е част от пакета от над 20 ограничения за възстановяване сигурността на придвижването, който ръководителят на градския парламент Георги Георгиев предложи през предходната година и съветът утвърди.

В рамките на предходната година, според данни, предоставени от отдел „ Пътна полиция " - Столична дирекция на вътрешните работи за интервала 1 януари-30 юни 2022 година по време на осъществен пътен надзор при инспекции са открити общо 679 водачи, управлявали моторно транспортно средство след приложимост на алкохол или под въздействието на наркотични субстанции. От тях 504 са карали след приложимост на алкохол, като 257 до 1.2 промила и 247 над 1.2 на 1000. а под въздействието на наркотични субстанции - 222-ма. За същия интервал на 2021 година са били хванати общо 692-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол или под въздействието на наркотични субстанции. Употребилите алкохол са общо 564 - 298 до 1.2 промила и 266 - над 1.2 на 1000, а 128 - под въздействието на наркотични субстанции.

„ Безопасността по пътищата е отговорност на всеки участник в придвижването. Човешкият живот е наш приоритет без конкуренция. Благодаря на депутатите от ГЕРБ-СДС, че през днешния ден внесоха предлагането за промени в Закона за придвижване по пътищата, които изготвихме с екипа на кмета Йорданка Фандъкова и академични преподаватели за това Пътна полиция да има достъп до всички общински камери, с цел да могат да наблюдават и при открити нарушавания да глобяват при превишена скорост, прекосяване на червен светофар, шофиране в насрещното придвижване. Важна смяна е, че част от приходите от наложените санкции ще могат да се връщат назад в общинските бюджети. По този метод локалните управляващи ще можем да влагаме в допълнение в поддръжка и разширение на мрежата от тези механически средства. “, разяснява Георги Георгиев, по време образование по сигурност на придвижването на възпитаници, което се организира на новоизградения полигон на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ в квартал Панчарево.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР