Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала до

...
Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала до
Коментари Харесай

Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарната зала до гласуването на кабинета

Депутатите от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала до гласуването на кабинета. Това разгласи на брифинг ръководителят на парламентарната група Десислава Атанасова.

Позицията на депутатите от ГЕРБ идва, откакто изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов по отношение на доставката и цената на природния газ.

Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

„ Преди месеци тези същите, които закриха съвещанието в този момент, избираха състав на КЕВР. Помните ли тогава бодрите им изявления: „ Когато изберем нов състав на КЕВР, обстановката ще е друга, цената ще е ниска. Помните ли, когато назначаваха ново управление на „ Булгаргаз “ какво споделяха: „ Ситуацията ще е друга, ние ще създадем всичко допустимо цената да е по-ниска “. Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките ви малките екрани и всевъзможни други включвания от кое място ли не, че цената на газа ще е четири пъти по-ниска.

Е, уважаеми медии, защото в този момент не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарната зала в оставка, през вчерашния ден стана ясно от управлението на „Булгаргаз“ – цената ще е 32 % по-нагоре, а газ няма. Оттук нататък, за жалост, нашето общество ще би трябвало да заплати цената и на тези 32 % по-висока цена на газа и на цялата несръчност на тези дилетанти. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание “, безапелационна бе Десислава Атанасова.

„ Няма никакъв мотив нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание “, акцентира ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

„ Говоря за безпредметното наличие в пленарната зала и във вчерашния ден, евентуално и във всеки различен до гласоподаване на държавно управление, в случай че има такова “, сподели още тя.

„ Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутати ще гласуваме срещу препоръчаното държавно управление, в случай че има такова импортирано предложение и изпълнен мандат, връчен на президента. Не бива да се бъркат двете тематики. Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала “, посочи Атанасова.

„ Вие като призвани да информирате обществото няма да разберете нищо от отговорите на министър-председателя в оставка и на министъра на енергетиката в оставка. Това ли е задачата на това ръководство – да скрие следващия си неуспех “, попита Атанасова.

Теменужка Петкова разгласи, че през днешния ден сме станали очевидци на следващата порция безочливо и надменно държание на това неспособно държавно управление. Тя изрази вяра, че то скоро ще си отиде.

„ Смехотворно звучат изказванията на ръководещите, че съвещанието през днешния ден би трябвало да бъде закрито, тъй като имало някакви секретни документи, които българските жители и бизнес не би трябвало да знаят “, уточни Петкова.

„ Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на природен газ за България. Кое е секретно? Цената я заплащат хората и бизнеса “, възмути се някогашният енергиен министър.

„ Те желаят да засекретят това, че през вчерашния ден изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “ съобщи, че до края на годината няма газ, няма обезпечени доставки на газ “, уточни Петкова.

По думите й сдружението „ Булгаргаз“ няма секретно деловодство, че да бъдат импортирани в деловодството на Народно събрание такива документи.

Делян Добрев от своя страна също съобщи, че няма нищо секретно в това какъв брой ще коства газът и ще има ли подобен.

„ Засекретиха съвещанието, тъй като не желаят да кажат, че газът скача с 32% за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали въобще ще го има. Управляващите сега засекретиха бомбата, която поставят пред идващия длъжностен кабинет. Следващият длъжностен кабинет на Радев ще бъде изправен пред обстановка, в която физически няма да има задоволително газ и ще би трябвало да се вкара ограничаващ режим на газа в България. Не единствено, че е безценен, него няма да го има “, предизвести Делян Добрев. По думите му, в случай че пред държавното управление на Радев е заложена бомба, пред идващия постоянен кабинет е заложена нуклеарна бойна глава.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР