Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването

...
Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването
Коментари Харесай

ГЕРБ няма да влизат в парламента до гласуването на кабинета

Депутатите от ГЕРБ няма да влизат в Народното събрание до гласуването на кабинета. Това съобщи на брифинг Десислава Атанасова от ГЕРБ.
"Тъй като в този момент не можем да разберем каква ще е цената от тези, които са вътре в пленарна зала в оставка, през вчерашния ден стана ясно от управлението на "Булгаргаз ", цената ще е 32 % по-нагоре, а газ няма. От тук нататък, за жалост нашето общество ще би трябвало да заплати цена и на тези 32 % по-висока цена на газа и на цялата несръчност на тези дилетанти. Нашата парламентарна група не намира за нужно повече да стои в пленарната зала на Народното събрание ", съобщи Десислава Атанасова.
"Няма никакъв мотив нашата парламентарна група да бъде в зала и да прави кворум на това провалено и агонизиращо Народно заседание ", повтори Атанасова.
"Ние ще бъдем в пленарна зала и 59 депутата ще гласуваме срещу препоръчаното държавно управление, в случай че има такова импортирано предложение и изпълнен мандат, връчен на президента. Не бива да се бъркат двете тематики. Говоря за безпредметното наличие в пленарна зала ", отговори Атанасова на журналистически въпрос по кое време групата на ГЕРБ-СДС ще влезе в зала.
Реакцията на депутатите от ГЕРБ идва, откакто изпълняващият длъжността ръководител на Народното събрание Мирослав Иванов реши да изслушва при закрити врата премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката в оставка Александър Николов по отношение на доставката и цената на природния газ.
Това бе първа точка в програмата на Народното събрание за четвъртък. Изслушването е по предложение на Делян Добрев от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.
"Това ли е задачата на това ръководство да скрие следващия си неуспех ", пита Атанасова.
"Не може да бъде секретна цената на природния газ и сигурността на доставките на природен газ за България. Кое е секретно. Цената я заплащат хората и бизнеса ", разяснява тематиката и Теменужка Петкова от ГЕРБ.
"Те желаят да засекретят това, че през вчерашния ден изпълнителният шеф на "Булгаргаз " съобщи, че до края на годината няма газ, няма обезпечени доставки на газ ", съобщи Петкова и добави, че самата компания "Булгаргаз " няма секретно деловодство, че да бъдат импортирани в деловодството на Народно събрание такива документи.
"Не желаят да кажат, че газът скача с 32 % за юли, че август месец ще продължи да нараства с двуцифрени темпове и не се знае дали въобще ще го има. Всъщност ръководещите сега засекретиха бомбата, която поставят за идващия длъжностен кабинет ", съобщи Добрев.
Десислава Атанасова разяснява дали ГЕРБ ще влезе в Народното събрание с цел да гласоподава кандидатурата на Бойко Рашков за началник на КПКОНПИ. Тя съобщи, че преди да се гласоподава тази кандидатура би трябвало да бъде отговорено на въпроса дали Бойко Рашков има инспекции в КПКОНПИ.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР