Депутатите от ГЕРБ и БСП Димитър Гамишев и Манол Генов

...
Депутатите от ГЕРБ и БСП Димитър Гамишев и Манол Генов
Коментари Харесай

Двама депутати се отказаха от имунитета си след искане от Цацаров

Депутатите от ГЕРБ и Българска социалистическа партия Димитър Гамишев и Манол Генов са се отказали имунитетите си. Това заяви ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев.
 
На 20 юни в Народното събрание са постъпили две претенции от основния прокурор Сотир Цацаров до ръководителя на Народното събрание. Едното е за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов по списък на Окръжна прокуратура-Пловдив, изпратено по подготвеност на Специализирано звено " Антикорупция " към Софийска градска прокуратура. Генов е упрекнат в пазаруване на гласове.
 
Другото искане от основния прокурор е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против депутата от ГЕРБ Димитър Гамишев.
 
Гамишев е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 година в благоевградското село Копривлен, е карал с превишена скорост и по несъобразителност е блъснал пешеходец, който е умрял.
 
Със заявки от 20 юни Генов и Гамишев са уведомили ръководителя на Народно събрание, че дават единодушие за възбуждане на наказателно гонене по постъпилите претенции от основния прокурор Сотир Цацаров. С писмо Главчев към този момент е уведомил Цацаров, че двамата депутати са дали писмени единодушия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР