Депутатите от ГЕРБ Димитър Гамишев и от БСП Манол Генов,

...
Депутатите от ГЕРБ Димитър Гамишев и от БСП Манол Генов,
Коментари Харесай

Двамата депутати от ГЕРБ и БСП сами се отказаха от имунитета си

Депутатите от ГЕРБ Димитър Гамишев и от Българска социалистическа партия Манол Генов, на които основният прокурор Сотир Цацаров изиска имунитетите, са се отказали сами от привилегията. Това заяви ръководителят на Народното събрание Димитър Главчев, представен от БГНЕС.

На 20 юни в Народното събрание са постъпили две претенции от обвинител номер едно до ръководителя на Народното събрание.

Едното е за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов по списък на Окръжна прокуратура-Пловдив, изпратено по подготвеност на Специализирано звено " Антикорупция " към Софийска градска прокуратура. Генов е упрекнат в пазаруване на гласове в Асеновград.

Другото искане от основния прокурор е за предоставяне на позволение за продължение на наказателното гонене против избраника от ГЕРБ Димитър Гамишев. Той пък е предаден на съд за това, че на 27 ноември 2014 година в благоевградското село Копривлен е карал с превишена скорост и по несъобразителност е блъснал пешеходец, който е умрял.

Със заявки от 20 юни Генов и Гамишев са уведомили ръководителя на Народното събрание, че дават единодушие за възбуждане на наказателно гонене по постъпилите претенции от основния прокурор Сотир Цацаров. С писмо Главчев към този момент е уведомил Цацаров, че двамата депутати са дали писмени единодушия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР