Депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Валентин Николов и Александър Ненков

...
Депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Валентин Николов и Александър Ненков
Коментари Харесай

БЕХ трябва да се разбере с ЕК за пазара на газ

Депутатите от ГЕРБ Делян Добрев, Валентин Николов и Александър Ненков са внесли в Народното събрание план на решение, с което се разпорежда на министъра на енергетиката Теменужка Петкова да реализира съглашение с Европейската комисия по делото за корист на газовите пазари в страната.

Страни по това дело са Българският енергиен холдинг и неговите дъщерни компании “Булгаргаз ” и “Булгартрансгаз ”. Делото се води от 2015 година, а Брюксел подозира, че фирмите са лимитирали достъпа на трети страни до газовата инфраструктура и до пазара на първични материали у нас. В края на 2017 година Народното събрание одобри решение, с което забрани на БЕХ, да поеме задължения и по този начин да се споразумее с Европейска комисия по делото, признавайки виновност. Тогава Теменужка Петкова уведоми депутатите, че при признание на виновността ще има опция за понижаване на финансовата глоба против страната ни.

От претекстовете на новото решение излиза наяве, че министърът на енергетиката е съобщил, че има нови условия, които могат да имат оневиняващ или най-малко доста неутрализиращ отговорността на БЕХ темперамент.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР