Депутатите от Европейския парламент призоваха за разследване на европейския комисар

...
Депутатите от Европейския парламент призоваха за разследване на европейския комисар
Коментари Харесай

ЕП ще разследва Оливер Вархей по подозрение за фаворизиране на Вучич

Депутатите от Европейския парламент приканиха за следствие на европейския комисар по разширението Оливер Вархей, заяви КосоваПрес, като се базира на информация на албанската редакция на „ Дойче Веле “.

Депутатите показаха угриженост, че Вархей е „ облагодетелствал “ сръбския президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград..

В отчет, утвърден през вчерашния ден от Европейския парламент в Страсбург, евродепутатите желаеха от Европейската комисия да стартира „ без значение и независимо следствие “, с което да се види дали политиката и държанието на комисаря по разширението Оливер Вархей са в несъгласие с кодекса на държание на Европейската комисията и Европейски Съюз.

В годишния отчет за използването на Общата външна политика и политика на сигурност, утвърден през вчерашния ден, Екологичен потенциал показва угриженост по отношение на данни, съгласно които унгарският политик Вархей „ се пробва целеустремено да заобикаля и да подкопава демократичните промени и върховенството на закона в страните кандидатки за участие в Европейския съюз “.

Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент, която е втората по величина в институцията и която инициира настояването, съобщи, че е " разтревожена от новината " за дейностите на комисаря.

Според тях „ Комисар Вархей непрекъснато релативизира офанзивите на сръбския президент Александър Вучич  Александър Вучич Александър Вучич – сръбски правист и политик. Александър Вучич е роден на 5 март 1970 година в Белград. против демокрацията и поддържа сепаратистките дейности на Милорад Додик “. 

Групата акцентира, че е „ приела кандидатурата на комисар Вархей при изискване, че той работи единствено в полза на целия Европейски Съюз. Не в полза на държавното управление в Будапеща. Сега, след три години на поста, има съществени учредения да се счита, че еврокомисарят следва дневния ред на (унгарския министър председател Виктор) Орбан ”, сподели холандският евродепутат Тайс Ройтен, един от съавторите на отчета.  

„ Ролята на Европейската комисия е да пази териториалната целокупност на Босна и Херцеговина, да предизвиква демокрацията в Сърбия и да подсигурява мира и стабилността в Черна гора и Косово. Не противоположното “, акцентира групата на социалистите и демократите в Европейския парламент. 

Евродепутатът Ройтен добави, че поддръжката на „ националистическите и сепаратистки позиции на Додик би била освен срещу кодекса за държание на членовете на Европейската комисия, само че би била игра с огъня “.

Въз основа на отчетите на Комисията Съветът на Европейския съюз взема решение за връчване на мандат за договаряния със съответните страни, отбелязва организацията. Босна и Херцеговина получи статут на претендент за Европейски Съюз през октомври.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР