Депутатите от Европейския парламент единодушно приеха резолюция, която осъжда опитите

...
Депутатите от Европейския парламент единодушно приеха резолюция, която осъжда опитите
Коментари Харесай

Европарламентът прие резолюция за стратегия за борба със сексуалните злоупотреби


Депутатите от Европейския парламент единомислещо одобриха резолюция, която осъжда опитите за потулване на случаи на полов тормоз и принуждение на територията на Европейски Съюз и търпимостта към тях.

В резолюцията се оферират стъпки за попречване на сходни закононарушения.

„ Сериозно наказание заслужават всички форми на полово принуждение и тормоз от физически и психически темперамент, и е тъпо, че се демонстрира толерантност към сходни дейности. ”, се споделя в резолюцията, призната с 580 гласа „ за ” и 10 срещу, при 27 въздържали се.

Парламентаристите приканват страните от Европейски Съюз да дават публичност на сходни обстоятелства, с цел да бъдат наказвани отговорните и да финансират стратегии за повишение на осведомеността в обществото за типовете тормоз и вярната реакция на сходни обстоятелства.

Според депутатите, точно битката против потулването на закононарушения и смяната в отношението на обществото към тях би трябвало да изиграят основната роля за възстановяване на ситуацията.

В резолюцията в детайли е разказан казусът с издевателството в държавните институции и в Европарламента в частност.

Авторите упорстват за основаване на специфични комисии за следствие на вероятни нарушавания при запазване на поверителни данни, като и за осъществяване на наложителни образования за възпитаване на почитание към сътрудниците и почтено държание на работното място.

По данни на Агенцията на Европейски Съюз за главните права (FRA) от 2014, представени на уеб страницата на Европейски Съюз, всяка трета жена е ставала жертва на полово или физическо принуждение в зрелост, а повече от половината дами в Европейски Съюз се сблъскват със полов тормоз.

В една трета от случаите става дума за тормоз от началници или сътрудници.

Според статистиката, 20% от младите дами (18-29 години) се сблъскват с тормоз с потреблението на цифрови технологии – от нежелани контакти в обществените мрежи до изявления в интернет на фотоси, които унижават достолепието им. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР