Депутатите от долната камара на руския парламент - Държавната дума,

...
Депутатите от долната камара на руския парламент - Държавната дума,
Коментари Харесай

Русия удължава до 30 г възрастта за задължителната военна служба

Депутатите от долната камара на съветския парламент - Държавната дума, гласоподаваха във вторник за увеличение на възрастовата граница за наложителна военна работа от 27 на 30 години на фона на продължаващата война с Украйна.

" От 1 януари 2024 година жителите на възраст сред 18 и 30 години ще бъдат призовавани на военна работа ", гласи текст в закона, който беше дефинитивно. Председателят на горната камара - Съветът на федерацията, незабавно разгласи, че сенаторите също ще поддържат промяната.

Само преди ден беше увеличена възрастта за активизиране на запасняците от всички чинове и родове войски - до 55 години за бойците и 60 години за офицерите.

 Русия ще събира запасняците до 55 година, генералите - до 70 Русия ще събира запасняците до 55 година, генералите - до 70

Досега горната възрастова граница за наборна работа беше 27 години. Предвижда се повишението на възрастта да се вкарва поетапно, а призованите на военна работа да имат правото да подписват контракти за срочна военна работа.

Законът дава на ръководителите на съветските райони правото по време на готовност, военно състояние и война да основават профилирани структури, които да подкрепят органите при гарантирането на реда, в това число в битката със саботьорите.

 Руските военни бяха освободени от отговорност за закононарушения Руските военни бяха освободени от отговорност за закононарушения

Тези структури ще се считат за юридически лица със специфични законови задания, които ще извършват функционалности по подкрепяне на органите на реда, за отбрана на държавната граница на Руската федерация, при битката с задгранични диверсионни и разследващи формирования. В този случай висшите органи на изпълнителната власт на районите, в които ще бъдат основани такива структури, ще могат да получават за краткотрайно прилагане бойно стрелково оръжие и муниции. Служителите на структурите ще могат да попречват придвижването на безпилотни самолети, подводни и надводни кораби и транспортни средства.

Законът също по този начин дава право на ведомствената защита на московските управляващи да оказва подпомагане на органите на реда. За тази цел тя ще може да употребява бойно ръчно стрелково оръжие.

Във вторник дефинитивно беше признат от Думата и закон за стягане на административната отговорност за късно явяване във военните комисариати, за несъдействие на комисариатите в мобилизационната работа и за непредоставяне на описи на жители, подлежащи на готовност.

Глобата ще бъде в размер от 40 хиляди (784 лева.) до 50 хиляди рубли за длъжностни лица, за юридически лица - от 350 хиляди рубли (6855 лв) до 400 хил; рубли. Сега санкцията за длъжностни лица е до 3 хиляди рубли.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР