Депутатите от Държавната дума в Русия одобриха законопроект с поправки

...
Депутатите от Държавната дума в Русия одобриха законопроект с поправки
Коментари Харесай

В руските училища връщат бригадите?

Депутатите от Държавната дума в Русия утвърдиха законопроект с ремонти в закона за образованието, от които следва участието на учениците в обществено-полезния труд да е наложително.

Както оповестява пресслужбата на Държавната дума законопроектът има за цел да формира у учениците " усърдие и отговорно отношение към труда и неговите резултати ".

Учениците ще бъдат задължени да вземат участие в общественополезен труд, очакван по просветителната стратегия и с отчитане на възрастовите и психофизичаските особености. Също по този начин се планува да се поддържа чистота и ред в просветителните организации.

Като образец за труд се дават поддържането на дърветата и градините на териториите към учебното заведение, художественото оформление на класните стаи и учебната среда за разнообразни мероприятие, помощ в работата на библиотеката.

Във към момента настоящият вид на Закона за образованието е записано,че е неразрешено да се притеглят възпитаници към трудова активност, която не е планувана като част от просветителната стратегия. Поправките, признати на първо четене, категорично плануват анулацията на тази норма.

Веднага след началото на войната в Украйна съветските управляващи започнаха да внасят и одобряват разнообразни промени в просветителните наредби за образование на учениците и студентите. Например от 1 септември 2022 година образователната седмица стартира с осъществяване на химна и повдигане на държавния байрак. Също по този начин в учебните заведения се организират " Разговори за значимото ", в границите на които часове се беседва и за " специфичната военна интервенция ". От 2023 година в съветските учебни заведения стартира курс и по начална военна подготовка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР