Депутатите от Бюджетната комисия в парламента приеха на второ четене

...
Депутатите от Бюджетната комисия в парламента приеха на второ четене
Коментари Харесай

Бюджетната комисия реши: ДДС-то за ресторантьорите остава 9%

Депутатите от Бюджетната комисия в Народното събрание одобриха на второ четене и останалите промени в данъчните закони. Така те ще могат да бъдат импортирани, прегледани и гласувани на второ четене през идната седмица от Народното събрание. 

Депутатите взеха решение ресторантьорското Данък добавена стойност да остане на 9%. Предложението на Министерството на финансите бе в началото то да бъде върнато на 20%, а по-късно се реши да бъдат подхванати редица ограничения, които да покачат събираемостта в сектора, а ДДС-то да остане понижено. 

В същото време предлагането преференциалното Данък добавена стойност за туроператорите да продължи още половин година, бе отхвърлено от комисията. 

Освен това, огромните интернационалните компании ще бъдат облагани с 15% най-малък корпоративен подоходен налог. Това се отнася за транснационалните компании с доходи от над 1,5 милиарда лв.. 

В Закона за локалните налози и такси бе отхвърлено предлагането общините да обновяват данъчна оценка на парцелите на всеки 2 години. Именно този текст пробуди голям брой рецензии към Финансовото ведомство, тъй като се очакваше да оскъпи фрапантно налозите здания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР