Депутатите от БСП внесоха в Конституционния съд своя жалба с

...
Депутатите от БСП внесоха в Конституционния съд своя жалба с
Коментари Харесай

БСП внесоха жалба в Конституционния съд срещу промените в АПК

Депутатите от Българска социалистическа партия внесоха в Конституционния съд своя тъжба с 46 страници причини против признатите промени в Административнопроцесуалния кодекс /АПК/. Те насочиха зов и други депутати и политически сили да нападат противоречивите текстове посредством Конституционния съд.
По думите на депутата Крум Зарков, ръководещите принудително са дали своят вот противоречивите текстове и са лишили от достъп до правораздаване жителите, съобщи БНР.
Зарков разясни кои тъкмо текстове упорстват да отпаднат: "Атакуваме размера на таксите, който е несъразмерен и ще попречи на хората да нападат в съда. Атакуваме закритите съвещания. Атакуваме анулацията на втората инстанция за основни закони. Атакуваме и един текст, който остана отвън вниманието и той е за саниране на правомерност. Досега всеки човек може да нападна даден текст и преценката, дали той е закономерен се извършваше все още на издаването му. Сега те трансформираха по този начин нещата, че Народното събрание да има време да поправи закона, тъй че един незаконосъобразен текст с течение на времето да стане закономерен. Това е безусловно неприемливо от позиция на член 4 на Конституцията, а точно правилото на правова страна. Това също е развито в нашата тъжба ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР