Депутатите от БСП смятат да дадат процедурата по приемането на

...
Депутатите от БСП смятат да дадат процедурата по приемането на
Коментари Харесай

БСП дава приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд

Депутатите от Българска социалистическа партия считат да дадат процедурата по приемането на Бюджет 2018 на Конституционния съд. Това разгласи в Народното събрание депутатът Жельо Бойчев, като акцентира, че още веднъж са принудени на дадат брифинг.

По думите му цялата процедура по бюджета е незаконна - като стартира от неговото публично разискване, което на процедура не се е състояло, до приемането му в бюджетна комисия на първо четене за 2 часа.

По думите му ГЕРБ и Оперативна програма са скрили дебата по разискването на Бюджет 2018 от българските жители. " Противопоставяме се на следващия опит за неглижиране на Народното събрание, като от Българска социалистическа партия установяват, че това трансформира в политика на ГЕРБ.

Беше ни обяснено, че няма смисъл да се вършат оферти в бюджета, тъй като щели да бъдат необвързани ", разяснява Жельо Бойчев.

" Не може министър Горанов да постанова волята си на Народното събрание, отсече Жельо Бойчев. Затова и Българска социалистическа партия изрично ще се опълчи на наклонността от страна на ГЕРБ непрестанно да обезличава Народното събрание.

Трябва да защитим достойнството и достолепието на българския парламент, няма да се обръщаме за помощ към президента. Сами ще извървим този път. Това сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия ще се обърне към президента Румен Радев да наложи несъгласие на Закона за държавния бюджет. " Веднъж вечно би трябвало да се разбере, че България е парламентарна република. Правителството е определено от Народното събрание и то служи на народа ", съобщи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР