Депутатите от БСП няма да се регистрират в началото на

...
Депутатите от БСП няма да се регистрират в началото на
Коментари Харесай

БСП няма да се регистрира за кворум в парламента. ГЕРБ: Да напускат

Депутатите от Българска социалистическа партия няма да се записват при започване на пленарните съвещания на Народното събрание, в случай че в дневния ред не е планувана тематиката за машинното гласоподаване. Това се разбра от думите на водача на социалистите Корнелия Нинова.

" Ще се записваме единствено при гласоподаване на машинно гласоподаване. Смятам, че този парламент е привършен. Това болшинство е изчерпано, а държавното управление е делегитимирано. Единствената му задача е да одобри машинното гласоподаване, с цел да подсигуряваме честния избор, по-късно - разформироване, оставка и предварителни избори. Това е нашето виждане ", сподели Нинова в отговор на въпрос дали Българска социалистическа партия ще взе участие в регистрацията при започване на идващото пленарно съвещание.

От думите ѝ се разбра, че измежду социалистите се разисква и вид за овакантяване на Народното събрание, в случай че той продължи да работи.

" По време на срещите в страната се слагат разнообразни въпроси - дали ще напущаме, или не. Изразяват се разнообразни отзиви. Като че ли е единомислеща и партията, и групата, че би трябвало да стоим за машинното гласоподаване ", добави водачът на Българска социалистическа партия.

Според нея има задоволително време за въвеждането на този вид избор. " Стига да има предпочитание, е допустимо, само че виждаме, че те нямат предпочитание. Увъртат. Имаме оставка и на ръководителя на ЦИК, което ще затрудни процеса. Ако има предпочитание, може да стане доста бързо. Те трансферират отговорността към ЦИК, тъй като държавното управление не желае да има машинно гласоподаване. Така им е комфортно, с цел да фалшифицират изборите ", сподели още Нинова.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР