Депутатите от БСП гласуваха против решението на НС да се

...
Депутатите от БСП гласуваха против решението на НС да се
Коментари Харесай

БСП е против изпразване на складовете на МО

Депутатите от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу решението на Народно събрание да се форсира процесът по възобновяване на военновременните ресурси на Министерството на защитата. Според тях резултатът ще е изпразване на складовете на въоръжените сили в интерес на Украйна и понижаване на отбранителните ни качества. В решението на Народно събрание е записано да бъдат предоговорени периодите и количествата по договорите с " Вазовските машиностроителни фабрики " (ВМЗ) при съществуване на индустриални благоприятни условия. 
" Изчаках, с цел да видя дали някой от вносителите на това безусловно нескопосано написан план за решение, ще откри сили и кураж от тази естрада да се опита да изясни на българските народни представители и на българското общество какъв е смисълът от това решение ", разяснява от парламентарната естрада зам.-председателят на Българска социалистическа партия Атанас Зафиров. 
Според него вносителите са наясно, че това е  чисто политически акт, който няма никакви на практика измерения и обосновка. Той посочи, че социалистите не са срещу процеса на възобновяване на боеприпасите, само че не са съгласни с цялостното изпразване на складовете, което следва. " Без график, без изобщо да е ясно дали ВМЗ-Сопот могат да обезпечат софтуерни благоприятни условия за възобновяване на тези муниции. Това е едно чисто политическо решение, което няма никаква обосновка - нито експертна, нито каквато и да е друга. Този план е безусловно нескопосано написан и е засегнатост за българското Народно заседание ", безапелационен бе Атанас Зафиров.
Той изясни, че откакто се е срещнал с претекстовете за предлагания план за решение, е открил, че сега складовете на българската войска са цялостни с съвсем негодно въоръжение и муниции, което всеки миг рискува да докара до сериозна заплаха. Той попита риторично кой е управлявал отбранителния бранш в последните близо 13-14 години и коя политическа мощ е позволила такова положение на запасите, което не търпи нито секунда отсрочване на неговата замяна.
Друг въпрос на Зафиров бе за какво през всичките  години не са подхванати нужните дейности, та се постанова в границите на два дни да се прави съвещание на комисия и решението да се вкарва в дневния ред, а на третия ден да започва процесът по изпразване на българските хранилища и замяната им с годно въоръжение.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР