Депутатите от БСП гласуваха против Бюджет 2024, включително и т.нар.

...
Депутатите от БСП гласуваха против Бюджет 2024, включително и т.нар.
Коментари Харесай

БСП гласува против Бюджет 2024

Депутатите от Българска социалистическа партия гласоподаваха срещу Бюджет 2024, в това число и така наречен дребни бюджети - тези на ДОО и НЗОК на отрасловите комисии през вчерашния ден.
Социалистите оферират растеж на еднократната помощ при раждане и увеличение на майчинството през втората година до размера на минималната заплата, сред първо и второ четене на бюджета за идната година. Сред предложенията е и нарастване на минималното на ден обезщетение за безработица, подчинявайки се на условието да е 60% от минималната заплата. Това стана ясно от думите на депутата от Българска социалистическа партия Георги Гьоков по време на съвещанието на обществената комисия при разглеждането на бюджета на ДОО. Българска социалистическа партия не го поддържа, само че комисията го одобри.
Депутатите в здравната комисия, обаче, отхвърлиха проектобюджета на НЗОК, което е казус през последните години.
" В бюджетите на страна, на НЗОК, на ДОО остават политиките от предходните години, не се виждат нови политики, които да вземат решение старите проблемите в опазването на здравето, в осигурителната система ", разяснява още Георги Гьоков.
Депутатите от бюджетната комисия одобриха с 13 гласа " за " на първо четене Закона за държавния бюджет. Остро против бюджета възразиха от " Възраждане ", Българска социалистическа партия за България и Има Такъв Народ.
" Проектът няма буфери и основава предпоставки за несъответствия в стопанската система. Освен това има разминаване сред паричната политика, която водят Българска народна банка и ЕЦБ, и фискалната политика на държавното управление ", остро разяснява плансметката на Асен Василев и шефът на Българска народна банка Димитър Радев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР