Депутатите от БСП Драгомир Стойнев, Иво Христов и Таско Ерменков,

...
Депутатите от БСП Драгомир Стойнев, Иво Христов и Таско Ерменков,
Коментари Харесай

БСП: Русия не може да бъде заплаха за България


Депутатите от Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев, Иво Христов и Таско Ерменков, сн. БГНЕС

Парламентът одобри отчета за националната сигурност през предходната година с известни запаси и дежурната препирня във връзка с Русия. В отчета тя е посочена като една от главните закани за сигурността на България, което провокира обичайното противоречие на Българска социалистическа партия.

Въпреки че в отчета няма нищо повече от общата политика и предизвестия на НАТО след противозаконната анексия на Крим, депутатите на Българска социалистическа партия използваха момента, с цел да свидетелстват още един път привързаността си към Москва.

В същото време президентът Румен Радев употребява визитата си в Полша, с цел да призове за следващ път към повдигане на европейските наказания против Русия.

" В стопански проект глобите против Русия вредят и не могат да траят до безспир ", сподели Радев.

Според него би трябвало да се търсят решения по всевъзможен начин на дипломацията, без от това да страда бизнесът.

" Превръщаме се в славейче.... "

" Русия няма по какъв начин да бъде опасност за националната сигурност на България. С този отчет се трансформираме в славейче, което припява на най-големите ястреби “, уточни Таско Ерменков от Българска социалистическа партия, евентуално въодушевен от новата музикална терминология, стартирана от президента Румен Радев с мненията му за " беквокалите " на премиера Бойко Борисов.

Иван Иванов от Българска социалистическа партия добави, че това е един от най-слабите отчети за национална сигурност, които е чел, като в него липсвали главните проблеми на страната. Според него посочването на Русия като опасност е " меко казано смехотворно ".

Според него в отчета липсват редица събития от външнополитически темперамент, които непосредствено са се отнасяли към нашата национална сигурност.

" Очевидно създателят на този отчет предходната година не е бил в тази страна “, сподели Иван Иванов.

" Новата посока – към Изток или някъде другаде "

Зам.председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов от своя страна упрекна Българска социалистическа партия, че с сходни мнения се разграничава от Европейски Съюз и отговори с лека задявка към президентът.

" Ако Българска социалистическа партия се разграничават от президента Радев, от думите му за евроатлантическата ориентировка на страната и се изолирате от Европейски Съюз, кажете най-малко в каква посока би трябвало да се движим - към Изток или някъде другаде ", сподели Цветанов.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ уточни от своя страна, че този отчет е ужасно просрочен и това е първата опасност на националната сигурност.

Той означи, че в него липсват аналитичност в дълбочина.

" Докладът би трябвало да бъде по-близо до обособения човек и неговите проблеми, само че за това е нужно държавническо мислене при нареждане на целите “, сподели Карадайъ.

В отчета за националната сигурност се показва, че ”действията на Русия са източник на районна неустойчивост и заплашват нашата съществена цел за единна свободна и мирна Европа”.

Освен това създателите му са обезпокоени и от " опитите на непознати страни за образуване на публично мнение, посредством дезинформация, пропагандни акции, медийна операция, потребление на обществените мрежи за лансиране на подвеждаща информация, финансиране на партии и популистки организации, начинания на популистки партийни водачи за манипулиране на групи гласоподаватели и за предизвикателство на комплициране измежду популацията и други ".

Като други рискове за България от външнополитически темперамент са посочени продължаващите бойни дейности в Сирия и мигрантските потоци.

Основните разследващи опасности не престават да са свързани с опитите на непознати специфични служби за основаване и разширение на разследващи позиции за въздействие и въздействие; разследващо навлизане и придобиване на класифицирана национална или задгранична информация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР